Pakistan'da düşen uçak Türkiye'den havalanmamış - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında düşen uçağın Türkiye'den havalanan Airblue Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçak olmadığı öğrenildi. Kuyruk tescil kodları karıştırıldığı için düşen uçağın Türkiye'den havalandığı açıklanmıştı.

Alınan bilgiye göre; Airblue Havayolları'na ait 'AP-BJA' kuyruk tescilli uçak, Manchester Karaçi seferini yaparken yakıt ikmali için bu sabah Trabzon Havalimanı'na indi. Uçak ikmalin ardından saat 05.40 sıralarında havalandı. Türkiye'den uçak sorunsuz şekilde Pakistan'a indi.

Yine aynı havayollarına ait 'APBJB' kuyruk tescilli başka bir uçak 152 kişiyle Karaçi- İslamabad seferini yaptığı sırada başkentin yakınlarındaki bir bölgeye düştü.

Düşen uçağın Türkiye'den kalktığı karışıklığına ise, kuyruk tescil kodlarındaki son harflerin neden olduğu belirtildi.


TÜRKİYE'DEN KALKTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında içinde 152 kişi bulunan uçak, tepelere çarparak düştü. Uçağın Türkiye'den kalktığı açıklandı.

Türkiye'den kalktığı belirtilen Airblue'ya ait yolcu uçağı İslamabad yakınlarındaki tepelere çarparak düştü.

Uçakta 146 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunduğu açıklandı.

Kötü hava koşullarının uçağın düşmesinde rol oynamış olabileceği sanılıyor.

Haber duyulmasının ardından kurtarma ekipleri olay yerine hareket etti.

Ancak şiddetli yağış ve engebeli yolların ekiplerin kaza yerine ulaşmalarını geciktirebileceği belirtiliyor.


UÇAK KAZASINDA 5 KİŞİ SAĞ

Pakistan'da meydana gelen uçak kazasından, ilk belirlemelere göre 5 kişinin kurtulduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Rahman Malik, bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği bölgede yaralı 5 kişinin bulunduğunu belirtti.

Bu arada düşen uçağın bir Airbus olduğu açıklandı.

Airblue şirketine ait yolcu uçağı, Karaçi-İslamabad seferini yaparken, başkent İslamabad yakınlarındaki Margalla tepelerine çakılmıştı.

Havanın bulutlu ve yağışlı olduğu, ormanlık tepelere düşen uçağın enkazından dumanlar yükseldiği ve çok sayıda kurtarma ekibinin kaza yerine gittiği belirtilmişti.

İçinde 146'sı yolcu, 152 kişinin bulunduğu bildirilen uçaktaki 5 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

Trabzon'dan kalktığı açıklanmıştı

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında düşen Air Blue Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçağın saat 05.40 sıralarında Trabzon'dan Karaçiye gitmek üzere havalandığı öğrenildi.

Karaçi'den 146 yolcu ve mürettebatıyla İslamabad'a gittiği sırada düşen uçağın, Trabzon'dan saat 05.40 sıralarında havalandığı öğrenildi. Karaçi'ye inen uçağın buradan İslamabad'a hareket ettiği öne sürüldü. İslamabad yakınlarında hava muhalefeti nedeniyle düşen uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi.

Bu arada, Türkiye'ye uçuşunun bulunmadığı belirtilen Air Blue Havayolları'na ait uçağın, yakıt ikmali ya da acil iniş nedeniyle Trabzon'a indiği ileri sürülüyor.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber