Sav: Tarih boyunca CHP ile uğraşan hiçbir parti ayakta kalamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, tarih boyunca partileriyle uğraşan hiçbir partinin ayakta kalamadığını belirterek, AK Parti'nin de ayakta kalamayacağını söyledi.

CHP İl Kadın Kolları Toplantısı'nda konuşan Sav, seçimlerin kadın arkadaşları üzerinden yapıldığını ve başarılarda kadınların payının büyük olduğunu ifade etti. Kadınları başarıya götürecek taşların döşenmesi gerektiğini dile getiren Sav, CHP kadın kollarında çalışmanın hem zor, hem onurlu hem ayrıcalıklı bir görev olduğunu savundu. Kurtuluş Savaşı dönemindeki kadınların yaptığı işlevleri anlatan Sav, bugünü hazır bulanların geçmişi anlayamadığını ileri sürdü.

Kolay elde edilen şeylerin kolay elden çıkmasının da mümkün olduğunu kaydeden Sav, iktidarın ayak seslerinin gelmeye başladığını belirtti. Kimilerinin huzursuz ve tedirgin olduğunu ileri süren Sav, kimilerinin CHP ile uğraşmaya devam ettiğini ifade etti. Kendilerini düştükleri çukurda bırakıp bildikleri yolda yürüme kararlılığı içinde olacaklarını dile getiren Sav, CHP'nin geçmişte pek çok siyasi parti ile yarış yaptığını hatırlattı. Ama hiçbir zaman kendi altı okundan taviz vermeden yürüdüğünü kaydeden Sav, CHP ile uğraşanlara bakıldığında ne hale geldiklerinin görüleceğini söyledi. CHP ile uğraşan hiçbir partinin ayakta kalamadığını vurgulayan Sav, AK Parti'nin de ayakta kalamayacağını savundu. Şimdi bir sınama noktası gördüğünü anlatan Sav, referandumun iktidarı el değiştirtecek oylama olmadığını, ama kimi uygulamaların sınanacak bir seçim, halk oylaması olduğunu belirtti.

Anayasa değişikliğinin toplumun ihtiyacından kaynaklandığını ifade eden Sav, ancak paketin toplumun istediği, sorunlarına çözüm bulacak bir değişiklik olmadığını ileri sürdü. Başbakan başta olmak üzere kimi vekillerin ihtiyacına cevap verdiğini iddia eden Sav, suça göre yargıç değil suçluya göre yargıç arama olduğunu ileri sürdü.

12 Eylül kamuoyu yoklamasında işçiler, esnaf, emekliler, serbest meslek sahipleri, sendikalar, sivil toplum örgütleri, toplumun can damarını oluşturan katmanların sadece siyasal iktidarın baktığı pencereden bakmayacağını, kendi pencerelerinden bakacağını dile getiren Sav, referandumda iktidara halkın sarı kart göstereceğini, ikinci sarı karta gerek kalmadan genel seçimlerde doğrudan kırmızı kart yiyeceklerini savundu.

CHP'nin kimsenin tapulu malı olmadığını, toplumun ürünü olduğunu anlatan Sav, kapılarının rüşvetçilere, hırsızlara, içten ve dıştan yıkmaya çalışanlara kapalı olduğunu belirtti. CHP'nin Kemalist bir parti olduğunu vurgulayan Sav, bunu söyleyemeyen bir partiliden şüphe duyacağını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Geldikleri gibi gidecekler." sözünü hatırlatan Sav, durmadan bu siyasal iktidarı gönderinceye kadar çalışacaklarını belirtti. Kadınlardan da bu konuda çalışmaları için söz alan Sav, daha sonra birlikte Onuncu Yıl Marşı'nı söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber