Ümraniye Vergi Dairesi'nde bomba paniği

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye Vergi Dairesi içine bırakılan şüpheli paket, paniğe neden oldu. Paketin görülmesinin ardından vergi dairesi, olay yerine çağırılan polis ekipleri tarafından boşaltıldı. Bomba imha ekiplerinin yaptığı incelemede poşete sarılarak ikinci kata bırakılan paketin içinde bilgisayar ses sistemleri bulundu.

Ihlamurkuyu, Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan Ümraniye Vergi Dairesi'nin ikinci katında yerde poşete sarılı halde cihaz gören vatandaşlar vergi dairesinin güvenlik görevlilerine haber verdi. Paketin sahibinin bulunmaması üzerine şüphelenen güvenlik görevlileri, polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, paketin bomba olma ihtimali üzerine vergi dairesinde bulunan personeli ve vatandaşları dışarı çıkartarak, bomba imha uzmanı ekiplerini çağırdı.

Özel donanımlı elbise giyen uzman polis, uzaktan patlatma ihtimaline karşı cep telefonlarını frekansları kesip bozan jammerı çalıştırdı. Yapılan incelemede poşete sarılı cihazın bilgisayar ses sistemi olduğu belirlendi.

Vergi dairesinde çalışan bir memur ?İçeride bir şüpheli paket olduğunu söylediler. Güvenlikçi arkadaşlar ve polisler güvenliğimiz için bizi dışarı çıkardılar? diye konuştu. Bir vatandaş ise vergi yatırmak için geldiğini söyleyerek ?İçeride ufak bir kutu var. Ağzı paketlenmiş. Güvenlik görevlisi arkadaşlar bizi dışarı çıkardı. Paketin üzerinde kırmızı bir ışık yanıp sönüyormuş? diye konuştu.

Paketin vergi yatırmaya gelen bir vatandaş tarafından unutulduğu sanılıyor. Uzman ekiplerin incelemesinin tamamlanmasının ardından, önce bina dışına çıkarılan personel daha sonra da vatandaşlar tekrar vergi dairesine alındı. Bundan sonra vergi dairesinde çalışmalar normale döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber