419 vali yardımcısı ve kaymakamın yeri değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2010 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince 419 Mülki İdare Amirinin görev yerlerinin değiştirildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklaması şöyle

T.C.İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN AÇIKLAMASI

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmıştır.

Söz konusu Müşterek Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 419 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir.

Buna göre; Bakanlık Merkezinde görevli 2 Mülki İdare Amirinin görev yerleri değiştirilirken, 12 Kaymakam ve 5 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezindeki değişik görevlere getirilmiş, merkezde görevli 5 Mülki İdare Amiri Vali Yardımcılığına, 2 Mülki İdare Amiri ise Kaymakamlığa atanmıştır.

Anılan kararname ile 63 Vali Yardımcısının yerleri değiştirilirken 46 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 1 Vali Yardımcısı İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne,205 Kaymakamın naklen yerleri değiştirilirken 76 Kaymakam Vali Yardımcılığına,Vali Yardımcısı iken Özel İdare Genel Sekreterliğine atanan 1 Mülki İdare Amiri de Kaymakamlığa atanmışlardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber