Askerde ölen çocuklarının şehit statüsüne konulmasını istiyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'dan 89/1 tertip olarak askere giden ve kalp krizi geçirmesi sebebiyle 5 gün sonra cenazesi gelen Fuat Uçar'ın ailesi, çocuklarının şehit statüsüne alınmasına istiyor.

Fuat Uçar'ın ailesi, çocuklarının ölümünün üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen, halen kendilerine askeri yetkililer tarafından, istemelerine rağmen kalp krizi geçirdiğine dair otopsi raporunun gönderilmediğini belirtti.

Uçar ailesi, ayrıca, çocuklarına 4 ayrı yerde şehit töreni yapılmasına rağmen, şehit statüsüne konulmayarak Terzibaba Mezarlığı'na defnedildiğini belirterek, çocuklarının şehit statüsüne alınmasını istediler.

Fuat Uçar, 1986 yılında Erzincan'ın Çatalarmut köyünde doğdu. Erzincan Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite sınavına hazırlanması sebebiyle askerliğini 3 yıl tecil ettirdi. Seda Zeren ile nişanlı olan Fuat Uçar, evlilik kararı aldıktan sonra askere gitmeye karar vererek, tecilini bozdurdu. 2009 yılının Şubat ayında 89/1 tertip olarak Erzincan'dan tek askere alınan Fuat Uçar, 23 Şubat 2009 tarihinde ailesi ile vedalaşarak askeri birliği olan İzmir'in Seferihisar Jandarma Muhabere Er Eğitim Taburu'na gitti.

25 Şubat tarihinde birliğine teslim olan Fuat Uçar, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, birliğine teslim olduğunu ve askerliğe alışmaya çalıştığını belirtti. 1 Mart 2009 tarihinde Erzincan Jandarma Komutanlığı'nda görevli komutan tarafından, çocukları Fuat Uçar'ın geçirdiği gizli kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini öğrenen Uçar ailesi, çocuklarının vefat haberini aldı.

UÇAR İÇİN 4 AYRI YERDE ŞEHİT TÖRENİ YAPILDI

Erzincan'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan Çatalarmut Köyü'nde yaşayan Nihat (52) ve Leyla Uçar'ın (45) ikisi kız, ikisi erkek toplam 4 çocuğundan birisi olan Fuat Uçar'ın vefat haberi ailesini perişan etti.

Çocuklarının vefat ettiğini öğrenen baba Nihat Uçar, çocuğunun cenazesini almak için İzmir'e gitti. Uçar'ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi için İzmir Seferi Hisar, İstanbul Atatürk Havalimanı, Erzurum Havalimanı ve Erzincan Terzibaba Mezarlığı'nda 4 ayrı şehit cenaze töreni yapıldığını belirten anne Leyla Uçar, çocuğunun şehit olduğu gerekçesi ile kendisine gösterilmediğini belirtti.

3 Mart 2009 tarihinde Terzibaba Camisi'nde yapılan törenin ardından Terzibaba Mezarlığı'na defnedilen Fuat Uçar için 4 ayrı yerde şehit cenazesi töreni yapıldığı ve şehit olduğu gerekçesi ile kendilerine gösterilmediğini vurgulayan Leyla Uçar, "Benim çocuğum şehit olmadıysa neden 4 ayrı tören yapıldı? Neden bize gösterilmedi. Eğer şehit ise neden Garnizon Şehitliği'ne değil de Terzibaba Mezarlığı'nda toprağa defnedildi. Yetkililer, bu konuda bize gerekli açıklamayı yapmıyorlar. Bu durumun biran evvel aydınlatılarak çocuğumun şehit statüsüne konulmasını istiyorum." diye konuştu.

OTOPSİ SONUÇLARI 1.5 YILDIR AİLEYE VERİLMEDİ

Çocuklarını askere gönderirken çok sağlıklı olduğunu ve 20 yaşına kadar hiç kalp sorunu yaşamadığını belirten baba Nihat Uçar, "Oğlumun kalp krizinden öldüğüne dair sadece bize Jandarma yetkilileri tarafından bir yazı verildi. Otopsi raporu bize verilmedi. Yaklaşık 1.5 yıldır kendilerinden istememize rağmen otopsi raporu verilmedi. Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na otopsi raporu için müracaat ettik. Fakat geçtiğimiz ay bize sadece çocuğumuzun kalp krizi geçirerek vefat ettiğine dair başka bir belge gönderildi. Biz otopsi raporunu istiyoruz. Savcılık aracılığı ile bu raporu isteyeceğiz. Benim tek isteğim, çocuğumun şehit statüsüne konulması ve otopsi raporunun bize ulaştırılmasıdır." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber