Adana ile Kırşehir İl Eğitim Müdürlükleri yarışıyor

Haber Giriş : 04 Mart 2005 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konuyla ilgili olarak 'Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden rekor denemesi' başlıklı haberimiz içim tıklayınız.

Kampanya şöyle: Belediye otobüslerine kitaplık yapıldı... İsteyen otobüsün kitaplığından istediği kitabı alıp okuyabilecek...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle işbirliği yaparak başlattığı 3 yıllık kampanya sürecinde, 139 belediye otobüsünde yolculuk yapan vatandaşlar her gün 120 çeşit kitabı okuma imkanına kavuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bugün iki otobüste başlatılan kitap okuma kampanyasına katılan Seyhan Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, yaklaşık yarım saat süreyle otobüste kitap okudu. Başkan Aytaç Durak ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar da, öğrencilerle yan yana oturarak kitap okudu. Başkan Durak, kampanya kapsamında ilk etapta 25 belediye otobüsünde kitap bulunduracaklarını, daha sonra da 139 otobüsün tamamına kitap koyacaklarını açıkladı. Durak, kitapların vatandaşlar tarafından alınıp, eksileceği yolundaki bir soru üzerine de, "Pilava dökülen yağ araya gitmezmiş. Vatandaş aldığı gibi burada olmazsa evinde okuyacak. Sonuçta amaca ulaşılmış olacak. Biz eksilenlerin yerine yenisi de koyarız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gülsar da, 3 yıl sürecek kampanyada Adana'da kitap okuma alışkanlığını önemli ölçüde artıracaklarına inandığını belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Durak'a da teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber