E-Okul kayıt sistemi trafiği rahatlatacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB, büyük şehirlerde trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için mecburi öğretim yaşına girmiş 1 milyon 228 bin çocuğu ikametlerine yakın ilköğretim okuluna yerleştirdi.

FAZLI ŞAHAN / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle büyük şehirlerde ortaya çıkan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başka semtlere gidişini engelleyerek, şehir trafiğini rahatlatacak. Başka semtlerdeki okullara giden öğrencilerin ailelere de ek bir maliyet getirdiğinden hareketle bu sistemi benimseyen Bakanlık, aileleri de bir sıkıntıdan kurtarmış olacak. Sistem sayesinde aynı eğitim bölgesinde bir okulun kapasitesinin çok üzerinde, diğerinin ise kapasitesinin altında hizmet vermesini de engelleyecek olan Bakanlık, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlayacak ve yapılan derslik planlamasının da olumsuz etkilerini en aza indirecek.

1 MİLYON 228 BİN YENİ KAYIT

Bakanlık, mecburi öğretim yaşına girmiş 1 milyon 228 bin 511 çocuğu ikametlerine en yakın ilköğretim okuluna yerleştirdi. Öğrenci velileri çocuklarının hangi okullara kayıt olduklarını, http://e-okul.meb.gov.tr adresinden, öğrencinin vatandaşlık numarasına göre öğrenebilecekler. Kayıt için herhangi bir ücret ödenmeyecek ve veliler okullara bağış yapmak isterlerse makbuz karşılığında katkıda bulunabilecekler.

AYRICALIK YAPILMAYACAK

Bakanlık, 2004 doğumlu olup da çocukları yeterince gelişmemiş olan velilerin istemeleri durumunda kayıtlarını bir yıl ertelettirebileceklerini açıkladı. Bunun için velilerin Eylül ayı başında okula dilekçe vermeleri yeterli olacağını bildirdi. Öğretmen çocuklarının, çalışan anne babaların, kardeşlerin, anasınıfını okuduğu okula kayıt yaptırmak isteyen velilere kesinlikle ayrıcalık tanınmayacağını da belirten MEB, herkesin elektronik ortamda adreslerine uygun olarak belirlenmiş okullarına kayıtlarını yaptıracaklarını bildirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber