İstanbul'daki servis operasyonunda rüşvetin belgesi bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İSTANBUL polisinin düzenlediği rüşvet operasyonunda, servis çetesinin kamu personeline verdiği paraların kaydının tutulduğu dokümanlar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bazı servis taşıma firması sahiplerinin şirket çalışanları ile birlikte bir suç örgütü kurarak İstanbul genelindeki alışveriş merkezlerinin personel taşımacılığını tekellerine alarak haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi. Şüpheliler servis taşımacılığı yapmak isteyen diğer firma ve şahıslara yönelik baskı yaptı, şiddet içerikli eylemler gerçekleştirdi. Onları iş yapamaz hale getirdi.

Hatta diğer firma servis şoförlerinin zorla çalıştıkları firmadan ayrılmasını sağladılar. Servis taşımacılığı yaptıkları alışveriş merkezleri civarında bazı trafik polisleri ile anlaşarak haftalık veya aylık olarak sistematik bir şekilde kendi servis araçlarına cezai işlem uygulanmaması karşılığında rüşvet verdi.

Saniye saniye görüntülenen operasyon sonunda rüşvet alan ve veren 69 kişi gözaltına alındı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 tabanca, 30 mermi, 1 pompalı tüfek, 1 hard disk, 1 ajanda, 65 sayfa kamu personeline ait rüşvet olarak verilen paraların kaydının bulunduğu doküman ile 1 klasör kamu personeline rüşvet olarak verilen paranın kaydının tutulduğu doküman ele geçirildi.

Polisin yaptığı tespitlere göre şüpheliler Şişli'de 10, Sarıyer'de 6, Bakırköy'de 3 kez olmak üzere servis şirketi çalışanlarının tehdit edilmesi, darp edilmesi ve ölümle tehdit edilmeleri, olayları dahil 25 ayrı olaya karıştı. Şüpheliler ayrıca bir servis şirketi sahibinin de polis merkezi çıkışında tehditle hakaret edildiği olayına karıştı ve çeşitli rüşvet eylemleri gerçekleştirdi. Emniyette sorgusu tamamlanan 69 şüpheli Bakırköy, Şişli, Beykoz ve Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber