Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney kesimler ile zamanla doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOEROLOJİ'DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, Edirne ve Kırklareli ile öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya ile İstanbul'un Anadolu Yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ve Muğla ile Manisa'nın kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ile Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin doğusu parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber