Vali Coş'dan Ak Parti mitingine resmi izin açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu gün bazı basın organlarında çıkan "AK Parti Mitingine katılana resmi izin" ve "Erdoğan'ın mitingine katıl izinli ve görevli sayıl" haberine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'a mitinge değil, resmi açılışa geldiğini hatırlatan Vali Coş, "Bahse konu olan e-meili müdürümüz kendi inisiyatifinde gönderdiğini belirtmiştir." dedi.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken de söz konusu metnin resmi bir yazı değil, resmi açılışları bilgilendirme amaçlı bir duyuru olduğunu belirtti. Buğdayeken ayrıca, hiçbir basın mensubuna, bu konuyla ilgili açıklama yapmadığını da söyledi.

Kendisinin de böyle bir talimatının olmadığını kaydeden Aydın Valisi Avni Coş şu değerlendirmede bulundu:

"Başbakanımızın ilimizde toplu açılışları vardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açılışlarla ilgili duyuru yapmıştır. Basına her hangi bir açıklama yapmamıştır. Müdürün ağzından bize atfedilenler asılsızdır. Biz vatandaşa gitmesi gereken hizmeti götürüyoruz, dürüst çalışıyoruz. Bir takım beklentileri olanlar ve bu beklentilerine ulaşamayan çevreler bizim bu dürüst çalışmamızdan rahatsız olmuş olabilirler. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi, bu hususların açıklanmasında yarar görülmektedir. Sayın Başbakanımız Aydın'a sadece toplu açılış töreni için teşrif etmiş, parti mitingi yapılmamıştır. Bu törende aralarında İkizdere Barajı'nın ve milli eğitim yatırımlarının da olduğu toplam 280 milyon TL'ye mal olan 20 tesisin toplu açılışı gerçekleştirilmiştir. Miting değil toplu açılış töreni olduğu için gerek tören platformunda gerekse katılan vatandaşlarımızın hiçbirinin elinde parti bayrağı veya flaması bulunmamıştır. Kamu personelinin törene katılması için valilikçe hiçbir alt kademeye emir verilmemiş, yazı yazılmamıştır. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçedeki kurumlara gönderildiği haberleştirilen e-mailin; net zincir aracılığıyla elektronik ortamda resmi okul ve kurumlara gönderilen resmi açılış töreninin duyurusu olduğu, eğitim yatırımlarının da açılış nedeniyle bilgilendirme amacıyla gönderildiği anlaşılmıştır. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuyla ilgili olarak basına herhangi bir bilgi vermediği, kendisine atfedilen beyanların gerçek dışı olduğu ifade edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber