TOKİ, Kırşehir'e 2 bin 712 konut yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2010 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kırşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) Bağbaşı Mahallesi'nde, yaklaşık 480 dönümlük araziye 2 bin 712 konutluk Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirecek.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bshçeci, İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Orman ve TOKİ yetkilisi Ertuğrul Candaş ve Bağbaşı Sakinlerinin oldukça yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Mustafa Orman, Kentsel Dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

Orman, 480 dönümü kapsayan alanda, 2712 konutluk 8 ayrı tip ve farklı metrelerde yapılacak olan konutların, mevcut bölgedeki halkın yaşam şartları, hak edişleri, bölge durumuna uygun kat adetleri, binaların metreleri, yeni sosyal alanlar ve parkların dikkate alındığını ifade etti.

Öte yandan toplantıda bir konuşan Başkan Yaşar Bahçeci, Bağbaşı Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini belirterek herkesin mevcut evlerinden daha fazla m2'lerde lüks evlere sahip olacağını söyledi.

Bahçeci, Bağbaşı Sakinlerinin ellerinde bulundurdukları yüksek metrekarelerdeki arsaları karşılığında haklarına düşecek birden fazla konuta da sahip olacaklarını ifade ederken Kırşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Kentsel Dönüşüm alanında hak sahibi olan vatandaşlarla metrekare karşılığında muvafakat senedinin imzalanacağını, vatandaşların arsa ve bina hakları toplamından hangi tip bina ya da binalardan yararlanılacağını da anlattı.

Mevcut yerleşkesine devam eden Mahalle Sakinlerinin mağduriyetinin engellenmesi için biten kısımlara taşınmalarının sağlanacağını da ifade eden Bahçeci, projede ilk inşaat ihalesinin 900 konutu kapsayan 3. etaptan başlayacağını, 3.etabın ise çevre yolu ile Bağbaşı Stadyumu arasındaki boş alanlar olduğunu söyledi. Bağbaşı Mahallesi Sakinleri tarafından oldukça cazip karşılanan Kentsel Dönüşüm Projesi için, vatandaşların muvafakat senetlerini imzalamak ve ayrıntılı bilgi almak için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurmalarını da isteyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kentsel Dönüşüm alanı olarak belirlenen Bağbaşı Mahallesi'ni kendi kaderine terk edilmişlikten kurtaracağız. Bu bölgeyi gerçek bir şehir, örnek bir kent yapmak için el ele vereceğiz. Hep birlikte Kentsel Dönüşüm'e evet diyerek yeniliklere kucak açacağız. Yeni Bağbaşı şimdiden hepimize hayırlı olsun." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber