Arınç: Başesgioğlu Kastamonu'ya hizmet etsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2010 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'den istifa eden Murat Başesgioğlu'na memleketi Kastamonu'ya hizmet etmesini önerdi.

Arınç, Kastamonu Valisi Mustafa Kara'yı makamında ziyaret ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, Ak Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu'nun Ak Parti hükümeti döneminde bakanlığa kadar yükseldiğini ve partide kıymeti bilinen bir isim olduğunu söyledi. Arınç, Başesgioğlu'nun, siyaseti bırakması halinde bundan sonra memleketi Kastamonu'ya hizmet etmesini önerdi. Halka hizmetin sadece siyaset alanında olmadığını, kendisinin siyaseti bırakması halinde memleketi Manisa'ya gidip halka hizmet edeceğiğini anlatan Arınç, şöyle dedi:

?Başesgioğlu, Erkan Mumcu gibi olmasın, Hüsamettin Cindoruk'un durumuna düşmesin. 2002 yılında mensubu olduğu partiden ayrılıp partimize katıldı. Kendisini kucaklayıp bağrımıza bastık. Uzun dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Gün geldi bizim de bilmediğimiz, anlayamadığımız ama kendisince haklı gördüğü sebeplerle partimizden ayrıldı. Anayasa oylamalarında nasıl davrandığı konusunda bir tartışma söz konusu oldu. Ben ne oy kullandığını bilmem. Kimseyi de arkasından hafiye takıp kontrol etmedik. Böyle bir olay çirkin olurdu. Başesgioğlu'na güvendik. Her zaman gereken yerde kendisine bakanlık ya da bakanlık dışında önemli görevler verdik. Bir gün oldu ayrıldık. Siyasete devam edebilir. Kendisine her türlü imkanı sunan, her sözüne güvenen, her dediğini gerçekleştiren bir partiden ayrıldıktan sonra sadece yaptığı bakanlıklar değil bürokraside tüm atamalarda ağzından çıkan tüm sözler gerçekleştiğine göre bundan sonra bir partiden ayrılmışsa bence hiçbir partiye gitmemesi ve siyasi hayatını noktalaması lazımdır. Mesela ben siyasi hayatımı bitirmeyi düşünsem hiçbir partiye gitmeden siyaset dışı çalışmalarla vakit geçiririm. Siyasi hizmet sadece parlamentoda olmaz. ?İlla milletvekili olacağım' diye kendimi tabii senatör olarak görmüyorum. Siyaset de bir yerde bitecek. En güzel yerde bitirip en güzel şekilde devam etmek daha güzel olur. Kendisine selam ve sevgilerimi iletiyorum. El üstünde taşındığı bir yerden ayrıldıktan sonra başka hangi partiye giderse gitsin aynı itibarı görmez.?

Bülent Arınç, Hüsamettin Cindoruk'un, 20 Şubatta DYP'nin içini boşalttığını, 22 milletvekili çıkartınca ayrı bir parti kurduğunu, 1999 seçimlerinde ?şemsiye partisi'nin seçime girdiğini belirterek, ?Yüzde yarım oy zor aldı ve parti kapandı. Şimdi 2 parti birleşti. ?Biz Türkiye'de güç olacağız' diyorlar. Bana bir anket gösterin ki, DP bu anketlerde yüzde 1 bile oy alabilsin. Ben böyle bir anket görmedim. Çünkü ne Cindoruk'a ne de birlikte çalıştığı yönetici kademesindeki siyasetçilere güven yok toplumda? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber