Başbakan'ın Heron skandalına yorumu: Konunun takipçisiyiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2010 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde yaşanan Heron skandallarıyla ilgili tartışmalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Bir gazetecinin, Hantepe'de 6 askerin şehit düştüğü Heron skandalında Genelkurmay'ın sessiz kalmasıyla ilgili sorusu üzerine Erdoğan, "Genelkurmay konuyla ilgili çalışmasını şu anda sürdürüyor. Biz de takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Hantepe'de 6 askerin şehit edildiği terörist saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın suskunluğu sürüyor. Toplumun bütün kesimlerinden tepkiler ise dinmiyor. Şehit aileleri ayakta. Sivil toplum örgütleri skandallara tepkili. Siyasetçiler sorumluların hesap vermesini istiyor. Skandalın ortaya çıkmasının üzerinden 8 gün geçti. Ancak Genelkurmay'dan henüz tatmin edici bir açıklama gelmedi. TSK'nın bu tavrı da eleştirilerin dozunun yükselmesine sebep oluyor. Kamuoyu, Hantepe'deki ihmal iddialarının yetkili ağızlar tarafından cevaplanmasını bekliyor.

Yaşanan Heron skandalları 'evet' mitingi için İzmir'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da soruldu. Başbakan miting sonrası, restorasyonu tamamlanan İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Konak Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası bir gazetecinin, Hantepe baskınının Heronlar tarafından tespit edilmesine rağmen Genelkurmay Başkanlığı'nın 8 gündür resmi bir açıklama yapmadığını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Milli Savunma Bakanımız, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Genelkurmay konuyla ilgili çalışmasını şu anda sürdürüyor. Ne nedir, ne değildir diye... Çıktıktan sonra gerekli müdahaleler yapılır. Biz de takipçisiyiz. Alınmamış bir neticeyi boşu boşuna konuşmanın bir anlamı yok. Önce neticeyi bir alalım, ondan sonra da gerekli açıklamalar yapılır." ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın açıklaması akıllara, Bugün gazetesinin 15 Temmuz'da 'İşte ihanet' manşetiyle duyurduğu Heron skandalını getirdi. Haberde, bir pilot üsteğmenle bir yarbay arasında geçen telefon konuşmasına yer veriliyordu. Buna göre, Üsteğmen Fırat Ç. teröristlerden 'kendi adamlarımız' diye bahsediyor ve Heronlar sebebiyle çok zayiat verdiklerini anlatıyor. Yarbay Selami Selçuk Ç.'den Heronları düşürmesini istiyordu. 2007'de geçen konuşma MİT'in takibine takılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber