Maliye Bakanlığından Kılıçdaroğlu'na yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanlığı, vergi denetimlerinin risk esasına dayalı objektif kriterlere göre belirlenen mükellefler nezdinde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maliyece yürütülen vergi denetimlerinde taraflı davranıldığını ima eden açıklamalar yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, ''Ayrıca somut verilere dayanan ihbar veya şikayet olması halinde de vergi denetimleri gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla Maliye Bakanlığının bu hususlar dışında başka bir gerekçeyle mükellefleri vergi denetimine tabi tutması söz konusu değildir'' denildi.

Yapılan beyanatın gerçeğe aykırı, asılsız ve mesnetsiz olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Siyasi sorumluluk taşıyan ve Maliye Bakanlığını da bilen bir siyasi parti genel başkanının, bir vatandaş tarafından iddia edilen bir hususun doğruluğunu araştırmadan, siyasi mülahazalarla kamuoyuna sanki gerçekmiş gibi sunması bakanlığımız çalışanlarını üzmüştür. Ayrıca bakanlığımız denetim elemanlarını da töhmet altında bırakmak büyük bir haksızlıktır.

Bu nedenle Maliye Bakanlığının uygulamaları hakkında terüddüt oluşturmayı hedefleyen bu türden talihsiz beyanatta bulunulmasını kınıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber