İstanbul'daki rüşvet operasyonlarından 39 tutuklama çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisince gerçekleştirilen ve servis taşımacığıyla ilgili rüşvet iddialarının araştırılması konulu soruşturmada iki ayrı operasyonda 110 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 39'nun tutuklandığı açıklandı. Operasyonun ikinci dalgasında gözaltına alınan şüphelilerin de bugün adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Bazı servis taşıma şirketi sahiplerinin şirket çalışanlarıyla birlikte suç örgütü kurdukları ve bazı polislerin de rüşvet aldıkları iddialarının araştırılması için araştırma başlattı. Bu kapsamında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri alışveriş merkezlerinin taşımacılık işlerinde tekel oluşturdukları ve bazı trafik polislerine rüşvet verdikleri iddia edilen kişileri takibe aldı. Yapılanmanın tam anlamıyla belirlenmesi için titiz bir çalışma yürüten polis 30 Temmuz 2010 tarihindeki ilk operasyonda 69 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında polis memurlarının da bulunduğu şüphelilerden 39'u sevk edildikleri Bakırköy Adliyesi'nde tutuklandı.

Operasyonun ikinci bölümünü 9 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleştiren polis Şişli ve Bakırköy Cumhuriyet savcılıklarının talimatıyla 41 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan ve aralarında polislerin de bulunduğu şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda rüşvet verilen kişilerin listelerinin tutulduğu ajandalar ile dijital dosyalar ele geçirildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber