PKK, ateşkes kararı aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NAMIK DURUKAN Ankara

Son dönemde eylemlerini tırmandıran terör örgütü PKK, ramazan nedeniyle eylemlerine ara vermeye hazırlanıyor.

Yeni bir manevra yapmaya hazırlanan örgüt, bugün ya da yarın Kandil'de geniş katılımlı bir basın toplantısı yaparak, geçici ateşkes kararını açıklayacak. Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt tabanı, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin ?Ramazanda kan dökülmesin? tepkisi örgütte yankısını buldu. Toplumsal tepkiyi dikkate alan örgüt, ?Dini günlerde kan dökmüyoruz.? mesajı verecek.

Örgütün silah bırakma şartlarını açıklaması da bekleniyor. Bu şartlar arasında, silah bırakma karşılığında örgütün ya da Öcalan'ın muhatap alınması, istenildiği zaman örgütün silahlı kanadı da dahil BM'nin uygun gördüğü yerde toplanması, Öcalan'ın İmralı'daki şartlarının iyileştirilmesi ya da ev hapsine alınması yönünde Meclis'te karar çıkartılmasının yer alacağı tahmin ediliyor.

İmralı'ya gidemediler

Bu arada PKK'nın ateşkes kararının Öcalan'a aktarılmasının iki haftadır engellendiği ileri sürüldü. Öcalan'ın avukatı İbrahim Bilmez, ?gemiler bozuk? denilerek Gemlik iskelesinden geri çevrildiklerini öne sürüp, ?Herhalde ateşkesi istemeyenler görüşmeleri engelliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber