Emekli öğretmen trenin altında can verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak ilçesinde, tren yolundan karşıya geçmeye çalışan emekli öğretmen yolcu treninin altında kalarak hayatını kaybetti. Şeker hastası olan Abdullah Şahin'ın bacaklarının hastalığı nedeniyle kesildiği, yaklaşık bir ay önce kendisine bir hayırsever tarafından elektrikli engelli motosikleti hediye edildiği öğrenildi. Kazanın meydana geldiği yerin bir süre önce Aliağa - Menderes hafif raylı sistem kapsamında yaya ve araç geçişlerine kapatıldığı öğrenildi.

Kaza; bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yaya geçişine kapatılan Gürçeşme semti 2216 sokak ile 1433 sokak kesişimindeki tren yolunda saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Şeker hastası olan 75 yaşındaki emekli öğretmen Abdullah Şahin'in 6 yıl önce hastalığı nedeniyle bacakları kesildi. Yatağa bağımlı olarak yaşamaya başlayan yaşlı adama yaklaşık bir ay önce bir hayırsever elektrikli engelli motosikleti hediye etti. Üç çocuk babası Şahin, evde sıkıldığı zamanlarda kendisine hediye edilen engelli motosikletiyle arkadaşlarının yanına kahvehaneye gitmeye başladı. Sabah saatlerinde arkadaşlarının yanına gitmek üzere evden çıkan Şahin, kontrolsüz olarak tren yolundan geçmek istedi. Bu sırada makinist Sami Başbekleyen (52) idaresindeki Basmane- Nazilli seferini yapan yolcu treni, raylar üzerinden karşıya geçmeye çalışan Şahin'in engelli motosikletine çarptı. Motosikletten düşen Şahin, kanlar içinde yere yığıldı. Kazayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri talihsiz öğretmenin hayatını kaybettiğini belirledi. Tren yolcularıyla birlikte 2 saati aşkın süren bekleyişin ardından olay yerinden ayrıldı.

Vatandaşlar ve muhtarlar kazanın ardından üst geçit yapmadan tren yolunu yaya ve araç geçişine kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Küçükada Mahalle Muhtarı Ünal Karakaya, belediyenin kendilerine vaat ettikleri, projelerde var olan üst geçitleri yapmadığını söyledi. Karakaya, "Suçlarını bildikleri için sadece insan geçebilecek şekilde birer metre boşluklar bıraktılar. Milletin vatandaşın geçidini yapmadan kapattılar. Defalarca üst geçitlerimizi yapın diye dilekçe yazıyoruz. Kesinlikle karşımıza çıkan yok, muhatap bulamıyoruz. Dalga geçer gibi aynı cevapları alıyorum." dedi. Büyükşehirin muhtarlara danışmadan yaptığı her işi ayağına dolaştırdığını savunan Küçükada Mahalle Muhtarı Karakaya, "Büyükşehir demeye dilim varmıyor, aciz demeye dilim varıyor. Metropol demeye de dilim varmıyor, metrekare belediyeleri muhtarları muhatap almadılar, vatandaşın başlarına bu tür kazalar geliyor." şeklinde konuştu.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tekin Düz de belediyenin ilgisizliğinden yakındı. 2004 yılından beri mücadele verdiklerini kaydeden Düz, "Dilekçelerimizi veriyoruz ama bizleri dinlemiyorlar. Bir hafta içinde geleceğiz diyorlar, yalan söyleyip gelmiyorlar. Yarın öbür gün buradan öğrencilerimiz okula gitecek, buralardan nasıl geçecek. Araç geçişimiz bile yok. Üst geçit alt geçitleri yaptıktan sonra buraları kapatması gerekirdi." şeklinde konuştu. Kazanın olduğu yerde kısa süre öncesine kadar geçişler için bekçinin bulunduğunu ancak kaldırıldığını ifade eden Düz, kontrolsüz geçişin bir cana mal olduğunu söyleyerek daha fazla canlar gitmeden önlem alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber