Muayenehanede ?mesai kaçağı' hekim avı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAYASA Mahkemesi'nin kamuda tam gün çalıştıktan sonra özel muayenehanelerinde çalışmalarının önündeki engelleri kaldırmasının ardından rahatlayan hekimler, Sağlık Müdürlüklerince ?denetime' alındı.

7 bine yakın hekimin olduğu İzmir'de muayenehanesi olan sadece 292 kamu hekimi bulunurken, denetim ekipleri mesai kaçağı hekim avına çıktı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, denetimlerin rutin olduğunu savunurken, ?Hekim yakalama değil tespit yapılıyor demek daha doğru? dedi.

Denetim ekiplerinin ?mesai kaçağı' diye hekimlerin peşine düştüğünü, bu arada ilginç durumlar yaşandığını belirten bir ilgili şunları anlattı: ??Mesai kaçağı' diye, izinde olup muayenehanesinde çalışan meslektaşlarımız, hatta emekli hekimler hakkında tutanak tutulmuş. Üniversitede yarım gün çalışan ve bu yüzden mesaisi saat 13.00'te bitip muayenehanesine giden bazı hekimler için de, ?mesai saatinde muayenehanesinde çalışırken tespit edildi' tutanağı tutmuşlar. Üniversite hekimleri için tam gün 2010 Ocak sonunda başlayacak. Buna karşın bu uygulama yapılıyorsa, bunda iyi niyet aramamak gerekir. Çok doğru şekilde denetimler yapılabilecekken üzücü uygulamalar yakışmıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber