Ramazanda böyle olur hastaneler!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan bir kişiyi röntgen çektirmeye götürenler kapıda 'Yemekteyiz, geliyorum' yazılı notla karşılaştı.

GAZİANTEP- Yaralı yarım saat kapıda ?Ölüyorum kurtarın beni? diye feryat ederek görevlilerin gelmesini bekledi. Hastanenin başhekiminin olayla ilgili yorumu ise şöyleydi: ?Kaza yemek saatinde olunca ufak bir aksaklık olmuş.? Kocaeli Kandıra sahilindeki cankurtaranlar da görevlerine Ramazan nedeniyle ara verdi.

Nizip İlçesi Taşbaş Yolu'nda 63 yaşındaki Mustafa Mor'un kullandığı otomobil yoldan çıktı. Bir ağaca çarparak durabilen otomobilin sürücüsü Mustafa Mor ve yanındaki aynı isimli amcasının oğlu 73 yaşındaki Mustafa Mor yaralandı. Yaralı kuzenler, yoldan geçen Bekir Karabacak tarafından Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne götürüldü. Sürücünün kuzeni Mustafa Mor'un muayenesinde sol ayağında kırıktan şüphelenen acilde görevli doktor, röntgen çekimi istedi. Hastane görevlileri tarafından sedye ile götürülen Mustafa Mor, Röntgen Servisi kapısında ?Yemekteyiz geliyorum' yazılı notla karşılaşınca duruma tepki gösterdi.

Acı içinde kıvrandı

Acı içinde Röntgen Servisi kapısında sedyede bekleyen Mustafa Mor, ?Ölüyorum, kurtarın beni? feryatlarıyla görevlilerin iftar yemeğinden dönmelerini bekledi. Yaralıyı hastaneye götüren Bekir Karabacak ise, ?Burası hastane. Kapıların kapalı kalması mı lazım? Biz de oruç tutuyoruz ve ortada bir yaralı var? diye tepki gösterdi. Yarım saat sonra iftar yemeğinden dönen görevlilerce kapıların açılması ile Mor'un röntgeni çekildi.

Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Öztop, olayda kusur olmadığını ileri sürerek, ?Röntgen merkezinde milyonlarca dolarlık cihaz var ve kapısı açık tutulup gidilemez. Kazanın tam yemek saatinde meydana gelmesi nedeniyle öyle ufak bir aksaklık olmuş? dedi. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ramazan'da cankurtaran yok

Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili olan tek ilçesi Kandıra'da, Kefken, Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Bağırganlı, Sarısu gibi plaj bölgelerinde görev yapan Kocaeli Belediyesi'ne bağlı yaklaşık 200 kişilik Arama Kurtarma Timi de Ramazan ayı ile birlikte geri çekildi.

Kandıra sahillerindeki tatilciler, hafta sonları burada görev yapan Kurtarma timinin boğulma tehlikesi geçiren birçok kişiye müdahale ettiğini belirterek, ?Kurtarma timinin buralarda olması sayesinde burada daha rahat denize giriliyordu. Okullar açılana kadar bu sahiller yine yoğun olur? diyerek tepki gösterdiler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, kararın yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber