Devlet hastanesi inşaatına haciz!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesine, yüklenici firmanın iş verdiği 3 taşeron firmanın borcu nedeniyle icra geldi. Polisler 4.5 ton ağırlığındaki alüminyum profili alıp götürdü.

ÇORLU ? Her şey, 17 Mart 2008 tarihinde Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) açtığı 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi ihalesini 46 milyon 452 bin 405 lira 70 kuruş bedelle Aram İnşaat firmasının kazanmasıyla başladı.

Sözleşmede 28 Ekim 2011 tarihinde bitmesi planlanan hastanenin 1 yıl önce bitirilmesi ve 29 Ekim 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyordu. Yüklenici firma da taşeron olarak Ema, Mert ve Altun adlı inşaat firmalarına iş verdi. Anvak bu firmalar, inşaat malzemesi satan şirkete toplam 500 bin liralık borcunu ödemeyince icraya verildi. Dün Çorlu 2'nci İcra Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve firmanın avukatı hastane inşaatı şantiyesine geldi. İcra görevlilerini ve yanlarındaki gazetecileri işçiler içeriye almak istemedi ve dövmekle tehdit etti. Bunun üzerine polisten yardım istendi. Gelen çok sayıda ekip ile birlikte icra işlemleri yapıldı. İcra işleminde el konulan 4.5 ton ağırlığındaki alüminyum profil bir yediemine teslim edildi.

?TOKİ GÖZ YUMMAMALI'

Haciz işlemini gerçekleştiren firmanın avukatı Nuh Duman şunları söyledi:

?Taşeronlar vasıtasıyla bu alımları yapıyorlar. Alacaklarımızla ilgili belgeleri TOKİ?ye de gönderdik. Yüklenici firma taşeronlar vasıtasıyla iş yapamaz. TOKİ?nin buna göz yummaması gerekiyor. Burada garantör TOKİ olmasına rağmen alacaklarımızı tahsil edemedik. Günü geçmiş yaklaşık 500 bin liralık alacağımız var. Vadesi gelmemiş alacaklarımız da bulunuyor. 6 aydan bu yana borcu yapılandırıyoruz ancak bir türlü ödeme alamadık. Son çare olarak da haciz işlemi gerçekleştirdik. Ödemeler yapılmazsa yeni hacizler de gerçekleştirebiliriz.?

İcra gelen firma yetkilileri açıklama yapmazken, hastane inşaatında ise yapım çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber