CHP, Baykal'ı eve hapsetti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Ağustos 2010 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sav'ın, Baykal ve ekibini eve hapseden genelgesine göre, 2007 ile 2010 döneminde genel başkan ve genel başkan yardımcılığı yapan milletvekilleri referandum çalışma gruplarının içinde yer alamıyor

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski genel başkan Deniz Baykal'la ilgili bir operasyon daha yaptı. Sav imzalı genelgede, 2007 - 2010 arasında CHP'de genel başkanlık ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimlerin referandum sürecinde oluşturulan çalışma gruplarında yer almayacağı belirtildi. Genelgeye göre adeta "evinde otur" denilen isimler arasında Deniz Baykal, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi, Onur Öymen ve Bihlun Tamaylıgil bulunuyor. Önder Sav tarafından imzalanan ve teşkilatlara gönderilen 29 Temmuz tarihli genelgede 12 Eylül referandumunun Türkiye açısından önemine dikkat çekilerek bu amaçla yeni çalışma gruplarının oluşturulduğu belirtiliyor. Çalışma gruplarında kimlerin görev yapacağı ve yapmayacağı da yer alıyor. Genelgede "Anılan gruplarda Genel Başkanlık yapmış olan, 2007-2010 döneminde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan milletvekillerimiz ile Genel Sekreter, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, TBMM Grup Başkanvekilleri, Ankara, İstanbul ve İzmir illeri doğrudan Genel Sekreterliğe bağlı çalışacağından bu illerin milletvekilleri görevlendirilmemiştir" deniliyor. Bu ifadelerle Baykal ekibini dışlayan genelgede en dikkat çekici bölüm ise Önder Sav ve Hakkı Süha Okay ile birlikte bazı milletvekillerinin de çalışma gruplarında yer almadığının belirtilmesi oldu. Yılmaz Ateş bu durumu "Tampon yapmışlar" şeklinde değerlendirerek teşkilatın tepkisinin önlendiğini söyledi.

'ŞIK VE DOĞRU DEĞİL'

Dün yapılan CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Ateş'in görev verilmediği sözlerinin hatırlatılması üzerine "Çalışma grubunda görevlendirilmek ayrı, referandumla ilgili çalışma yapmak ayrı bir şey. Ateş'in böylesi açıklamalar yapmasını şık ve doğru bulmuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber