Emekli askeri savcı: Anayasa değişikliği Ak Parti meselesi değildir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2010 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÜZDE YÜZ EVET

Türkiye'nin yakın geçmişini bulunduğu konumlar ve yaptığı görevler nedeniyle çok iyi bilen, 12 Eylül'de İstanbul'da sıkıyönetim savcılığı yapan ve daha sonra Turgut Özal'ın yanında ANAP'tan politikaya atılan emekli askerî hâkim ve savcı Faik Tarımcıoğlu ile anayasa değişiklik paketini konuştuk.

Anayasa değişikliğinin çok yerinde bir uygulama olduğunu belirten Tarımcıoğlu, ?Ülkemizin Adan Z'ye değiştirilmiş sıfır kilometre anayasaya ihtiyacı var. Benim oyum da yüzde yüz evet? dedi.

Eski milletvekili 82 Anayasasının kabul edildiğinde ülkede soğuk savaşın hakim olduğunu ve anayasanın o günün koşullarına göre hazırlandığını hatırlatarak aradan 28 yıl geçmesine rağmen değişmediğini söyledi.

Tarımcıoğlu ?Anayasa değişikliği Ak Parti meselesi değildir, eğer Ak Parti meselesi olsaydı daha farklı olurdu''diye konuştu.

Faik Tarımcıoğlu, şöyle devam etti: ?Muhalefetten ve karşıt görüşlerden yaygın hayırlar çıktı, ama Ak Parti, ılımlı adımlarla orta yolu buldu. Sonuçta anayasada partiler anayasası olmaz, partiler belirli rol oynayamaz çünkü halka oylanıyor. Eğer oylamadan da evet oyu çıkarsa halkın demokrasiye olan özleminin ifadesi anlamına gelir.?

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber