Referandumda 'hayır' çıkarsa bugüne kadarki ihtilaller meşruiyet kazanır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2010 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, referandumda 'Hayır' oyunun çıkması halinde bu güne kadar yapılan ihtilallerin meşruiyet kazanacağını ve millet tarafından demokratik ortamda destek görmüş olacağını kaydetti.

12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandum öncesinde seçim bölgelerini gezen AK Parti milletvekilleri, referandumda 'Evet' oyu çıkması için çalışmalarını sürdürüyor. Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy'un yanı sıra TBMM Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu'da seçim bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş ve parti yöneticileriyle birlikte Tut ilçesine giden Hüsrev Kutlu, Anayasa değişikliğini içeren referandum için 'Evet' oyu istedi. Belediye Başkanı Mehmet Akat, AK Parti Tut ilçe Başkanı Ahmet Öztürk ve eski İlçe Başkanı Cengiz Korkut da heyete eşlik etti.

İlçenin girişinden itibaren tüm esnafları tek tek dolaşan Hüsrev Kutlu, esnaflarla sohbet ederek, halkın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Tutlu vatandaşların ve esnafın bir çoğu Adıyaman-Gölbaşı karayoluna ilçeyi bağlayan 14 kilometrelik yolun yeni güzergahında yapılmasını istediler.

Belediye Başkanı Mehmet Akat, ilçe girişinde yapımı devam eden kilitli parke taş, Çınar meydanında yapılan çevre düzenlemesi ve ilçe merkezindeki diğer çalışmalar hakkında Hüsrev Kutlu'ya bilgi verdi.

Daha sonra partiyi ziyaret eden Hüsrev Kutlu burada partililere yaptığı konuşmada, referandumun önemine işaret etti.

Hüsrev Kutlu, "Bu Türkiye'nin önünde, demokrasinin önünde bir settin aşılmasıdır. Adeta bir aşama kat edilmesidir. Eğer biz bu aşamayı geçersek, bundan sonra hiç kimse Türkiye'yi demokratik olarak bundan geri götüremez. Eğer bu konuda Allah korusun bir sıkıntı yaşanırsa şimdiye kadarki ihtilaller meşruiyet kazanır. Bu ihtilaller millet tarafından demokratik ortamda destek görmüş olur. 'Hayır' için çalışanlar bu sonuçları düşünmeden 'Hayır' diyorlar. Eğer bunlar anlatılırsa, demokrasi için önemi

anlatılırsa onlarda 'Evet' oyu vereceklerdir. Bu mesele partimizin dışında bir memleket meselesidir. AK Partili olanların oy vermesini zaten isteyeceğiz ama AK Partili olmayanlara da bu anayasa değişikliğinin getirdikleri ve güzelliklerini anlatarak onların da oyunu almamız lazım" dedi.

Milletvekili Hüsrev Kutlu ve beraberindekiler görevine yeni başlayan Tut Kaymakamı Fırat Çelik'i ve Tut İlçe Emniyet Amiri Memet Kızılkaya'yı ziyaret etti.

Kutlu ilçe merkezindeki gezilerinin ardından Boyundere, Yaylımlı ve Öğütlü köylerine giderek burada da vatandaşlarla sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber