Taciz iddasıyla tutuklanan öğrtemen açığa alındı

Haber Giriş : 07 Mart 2005 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda bir öğretmen, okulda öğrenim gören 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 8. sınıfta okuyan B.C. adlı kız öğrenci çok miktarda ağrı kesici hap içerek intihara teşebbüs etti. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan B.C., jandarmaya, ''sınıf öğretmeni tarafından tacize uğradığı'' için intihara teşebbüs ettiğini iddia etti. Bunun üzerine jandarmanın yürüttüğü soruşturmada B.C. ile aynı sınıfta okuyan R.A., E.E. ve M.U. isimli öğrenciler de aynı öğretmen tarafından taciz edildiklerini öne sürdüler. Jandarma'nın gözaltına aldığı sınıf öğretmeni S.Ö. (54) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.Ö bugün de valilik tarafından açığa alındı.

Olayla ilgili olarak valilikten yapılan açıklamada, öğretmenle ilgili kararı yargının vereceği hatırlatılarak, velilerin telaşına sebep verecek bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi. Bu arada, öğrencilerin taciz edildiği iddiasından sonra bazı velilerin çocuklarını özel arablarıyla okula getirip götürdükleri öğrenildi. Okulda bazı öğrenciler ve bazı veliler ise, öğretmenin suçsuz olduğu ve iftiraya kurban gittiği görüşünde olduklarını söylediler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber