Döner sermaye sabit ödemesi hakkında duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2010 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu : Döner Sermaye Sabit Ödemesi (DSSÖ)

Ġlgi: a) 02/08/2010 tarihli ve 31195 sayılı 2010/54 No'lu Genelge,

b) 10/08/2010 tarihli ve 32268 sayılı Genel Yazı.

5947 Sayılı ?Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun?un 2 nci maddesi ile 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılı ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun?a eklenen Ek 3 üncü madde kapsamında yapılacak olan Döner Sermaye Sabit Ödemesi (DSSÖ) hususunda ilgi Genelge ve Genel Yazı ile açıklayıcı bilgi verilmiş idi.

İlgide kayıtlı yazılara ek olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği hâsıl olmuştur;

1- Döner sermayesi bulunmayan Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum veya kuruluşlarında geçici veya re'sen görevlendirilen personel, bir yıl içinde toplam üç ayı geçmemek üzere asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluşun ek ödemesinden faydalanmaktadır. Bu bir yıl içinde toplam üç ayı geçmemek üzere yapılan performansa dayalı ek ödeme süresince Döner Sermaye Sabit Ödemesinin (DSSÖ) ve mahsuplaşma işleminin personelin kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluş tarafından yapılması gerekmektedir. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne görevlendirilen personele, ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluş tarafından performansa dayalı ek ödeme yapılması mümkün olmadığından Döner Sermaye Sabit Ödemesi(DSSÖ) de yapılmayacaktır.

Ancak Döner sermayesi bulunmayan Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum veya kuruluşlarında (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü hariç) geçici veya re'sen görevlendirilen personelin görev süresinin bir yıl içinde üç ayı aşması halinde, yılın geriye kalan kısmında ilgili personele kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluş tarafından performansa dayalı ek ödeme yapılması mümkün değildir. Bu itibarla döner sermayesi bulunmayan Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum veya kuruluşlarında (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü hariç) geçici veya re'sen görevlendirilen personelin görev süresinin bir yıl içinde üç ayı aşması halinde, yılın geriye kalan kısmında ilgili mevzuat hükümleri gereğince performansa dayalı ek ödeme yapılacak personel kapsamında yer almadığından bu ek ödeme kapsamında yer almadıkları süre için Döner Sermaye Sabit Ödemesinin (DSSÖ) yapılmasına imkân bulunmamaktadır.

2- Kendi isteği ile Bakanlık dışındaki kurumlara geçici görevlendirilen personele, ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluş tarafından performansa dayalı ek ödeme yapılması mümkün değildir. Bu itibarla kendi isteği ile Bakanlık dışındaki kurumlara geçici görevlendirilen personel, ilgili mevzuat hükümleri gereğince performansa dayalı ek ödeme yapılacak personel kapsamında yer almadığından, bu ek ödeme kapsamında yer almadıkları süre için Döner Sermaye Sabit Ödemesinin (DSSÖ) yapılmasına imkan bulunmamaktadır.

3- Kadrosu Bakanlığımız kurum veya kuruluşlarında kalmak kaydıyla uzmanlık eğitiminin tamamını üniversite hastanelerinde tamamlayacak olan personele, ilgili Yönetmelik hükümleri uyarınca kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluş tarafından performansa dayalı ek ödeme yapılması mümkün değildir. Bu itibarla bu personel, ilgili mevzuat hükümleri gereğince performansa dayalı ek ödeme yapılacak personel kapsamında yer almadığından, bu ek ödeme kapsamında yer almadıkları süre için Döner Sermaye Sabit Ödemesinin (DSSÖ) yapılmasına imkân bulunmamaktadır.

4- 27/6/2005 tarihli ve 2005/9142 No'lu Bakanlar Kurulu Kararı ile yayımlanan ?Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ve Sözleşme Şartları Hakkında Yönetmelik?in 17 nci maddesi uyarınca geçici görevlendirilenler de dahil olmak üzere, Bakanlıkça aile hekimi olarak görevlendirilenlere, performansa dayalı ek ödeme yapılması mümkün olmadığından Döner Sermaye Sabit Ödemesi(DSSÖ) de yapılmayacaktır.

Bilgilerinizi ve yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda işlem tesis edilmesini ve konunun iliniz dâhilinde bulunan tüm döner sermayeli kurum ve kuruluşlar ile döner sermaye saymanlıklarına duyurulması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Adnan CİNAL
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber