MHP'li başkandan 'evet' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da Sarıoğlan belde belediyesinin MHP'li başkanı Hüseyin Uyan ve 2 ay önce MHP'den istifa eden Bademli Belde Belediyesi Başkanı Zeki Erim, halk oylamasında tercihlerinin ?evet? olacağını açıkladı.

Bozkır ilçesine bağlı Sarıoğlan Belde Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Hüseyin Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede demokrasi yolunda yapılan tüm atılımlara ek olarak, 1982 darbe anayasasında değişiklik yapılması, daha demokratik ve özgür bir anayasaya geçişin temeli olması amacıyla milletin önüne yeni bir paketin geldiğini söyledi.

Böyle bir demokratik adıma, mensubu olduğu parti MHP'nin ?hayır? kampanyası ile karşı durduğunu belirten Uyan, ?Ben vicdanımın sesine kulak vererek, milletimizin adına yapılan bu Anayasa değişikliği paketine 'evet' diyeceğim? dedi.

MHP'den yaklaşık 2 ay önce istifa eden Hadim ilçesine bağlı Bademli Belde Belediyesi'nin Bağımsız Başkanı Zeki Erim de Anayasa değişiklik paketinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir fırsat olduğunu, bu nedenle ?evet? diyeceğini açıkladı.

Ülkesini seven herkesin halk oylamasına desteklemesi gerektiğini söyleyen Erim, ?Çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlarımızdan şehit ailelerimize kadar her alanda pozitif ayrımcılık içeren böyle bir düzenlemeye 'evet' demek herkesin olduğu gibi benim de büyük görevim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber