Bozuk hemzemin geçitte personel görevlendirildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYDIN'ın İncirliova İlçesi Erbeyli Köyü mevkiinde, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazası sonrasında, 1.5 aydır bozuk olduğu iddia edilen bariyerli kontrollü hemzemin geçitte personel görevlendirildi.

Erbeyli Köyü'nde dün gece meydana gelen kazada, Basmane- Nazilli seferini yapan Garip Çeliker yönetimindeki 32207 sefer sayılı yolcu treni, kontrollü hemzemin geçitte, İzmir'in Kiraz İlçesi'nden Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne gelen Ramazan Kurtoğlu (44) yönetimindeki 35 AE 4332 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü Kurtoğlu ile otomobilde bulunan Raşit Çürükoğlu (23) ölürken, Erdem Derelier (21) ağır yaralandı.

Erbeyli Köyü Muhtarı İsmail Akça, 1.5 aydır bozuk olan hemzemin geçidin tamiri için pek çok kez müracaatta bulunduklarını söyledi. Hemzemin geçidin Erbeyli köyü ile birlikte 7 dağ köyü ve İzmir'den gelen vatandaşlarca kullanıldığını belirten Muhtar Akça, ?Hemzemin geçitteki bariyer yaklaşık 1.5 ay önce bozuldu. Uyardık ama gelen giden olmadı. Bariyerler sürekli kapalı olarak kaldığı için bizzat ben kendim hemzemin geçitte araçların geçişine yardımcı oldum. İlla birilerinin ölmesi mi gerekiyordu?? dedi. Arızalı kontrollü hemzemin geçidin kırılan kollarının da tren yoluna yakın bir noktaya atılmış olması dikkat çekti. Kazanın ardından bugün hemzemin geçitte beklemeye başlayan TCDD görevlisi, geçidi kullanan araçlara yardımcı olmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber