'Evet' diyen Başhekim hakkında Valilik inceleme başlattı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 16:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TRABZON'da yerel bir gazetedeki köşe yazısında hastanede yaşanan sorunlara değinen ve bakanlıkça üretilen çözümlerin, statükocu yargı tarafından engellendiğini ileri sürerek referandum için ?Evet' oyu isteyen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün hakkında Trabzon Valiliği'nce inceleme başlatıldı.

Yerel Günebakış Gazetesi'nde 9 Ağustos tarihinde yayımlanan köşe yazısında, hastanede MR çekimleri konusundaki yaşanan şikayetlere değinen ve yeterince radyoloji uzmanı bulunmamasından yakınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, Sağlık Bakanlığı'nın ürettiği çözümlerin statükocu yargıya takıldığını ileri sürmüştü. Başhekim Algün köşe yazısında, şu görüşleri dile getirmişti:

?Mesela ithal doktor olarak bilinen yabancı hekim istihdamı projesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yine ülke içindeki özel kuruluşlardan sağlık hizmeti için yapılan çabalar da çoğu kez idari mahkemelerden geri dönüyor. Poliklinikte her bakılan hasta başı 80 kuruş ödeyerek gereksiz MR istemlerini önlemeyi amaçlayan paket sistemi de Danıştay tarafından iptal edildi. Yani küresel gelişmelere uyum sağlamakta zorlanan hukuk sistemi çoğu zaman vatandaşın işini çok daha zorlaştırıyor. Keşke sokaktaki vatandaşımız sığ tartışmalar yapmak yerine statükoyu değiştirmek için diyeceği bir EVET'in günlük hayatındaki karşılığını kavrayabilse!?

Köşe yazısının ulusal gazetelerde yayımlanması sonrasında konuyla ilgili soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Algün, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi olduğunu, geçici görevlendirme ile Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne atandığını belirterek, ?Devlet memuru değilim. Öğretim görevlileri herhangi bir siyasi partiye üye olabilir, siyaset yapabilir. Hastanede yaşanılan sıkıntıları dile getirmek adına bir yazı yazdım. Amacım hastanede yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak. Yaşanan sorunlardan ötürü ızdırap duyuyorum. Sağlıkta yaşanan bir takım sorunlara çözüm bulmayı amaçlıyorum. Kaç yıldır burada görevliyim ancak hiç siyaset yapmadım. Fakat Türkiye'de bazı kafaların değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sağlık görevlisi günde 20 tane MR çekiyor. Bu da bizi yoğunluğa ve personel sıkıntısına sokuyor. Türkiye'de doktor sıkıntısı yaşanmaktadır. İthal doktor uygulaması bu sorunun çözümü için çok mantıklı uygulamaydı. Bu uygulama kanunen onaylanmayınca bu tür sorunlar doğuyor. Yazımda bunları dile getirmek istedim? açıklamasında bulunmuştu.

İNCELEME

Trabzon Valiliği, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün hakkında, köşe yazısında referandum için ?Evet' oyu istemesinin gazetelere yansımasının ardından inceleme başlattı. İncelemenin tamamlanmasının ardından da konuyla ilgili idari soruşturma başlatılabileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber