MEB, okul yöneticilerini sahte ADSL'cilere karşı uyardı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Ağustos 2010 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, okullara sahte resmi yazılar yazarak kendilerini Türk Telekom çözüm ortağı olarak tanıtan kişilere karşı "ADSL abonelikleri" konusunda okul müdürlüklerini uyardı.

FAZLI ŞAHAN

Milli Eğitim Bakanlığı, okul yöneticilerini sahte ADSL'cilere karşı uyardı. Bakanlık, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü "ADSL Abonelikleri" konulu bir yazı yayımlayarak okul müdürlüklerine uyarıda bulundu. MEB "ADSL Abonelikleri" konulu yazıda, MEB'e bağlı okul/kurumların internet erişim hizmetinin 2003 yılında başlatılan "MEB İnternete Erişim Projesi' çerçevesinde imzalanan protokol ile Türk Telekom A.Ş. tarafından MEB özel tarifesi ile güvenlik hizmetleri dahil olarak alındığı hatırlatıldı.

BİREYSEL ABONELİĞE DÖNÜLDÜ

Ayrıca yazıda gelişim çağında olan öğrencilerin ruhsal ve pedagojik açıdan gelişimlerinin olumsuz etkilenmemesi ve internet ortamındaki zararlı içeriklerden korunması için bu hizmetlere içerik filtreleme hizmetinin de dahil edildiği belirtildi. 2005 yılında merkezi ADSL aboneliklerinin bireysel aboneliğe dönüştürülmesi sonucunda Bakanlığa gönderilen ödenekle abonelik ücretlerinin her kurum için bir ADSL bağlantısı olarak karşılanmaya devam edildiğinin vurgulandığı yazıda şunlar kaydedildi: "Günümüzde Teknolojik gelişmelerle birlikte yeni projelerin hayata geçirilmesi çalışmaları sonucu yüksek hızlı ve güvenli internet ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu maksatla yapılan çalışmalar neticesinde Türk Telekom A.Ş. okul ADSL hatlarının bağlı bulunduğu güvenlik ve içerik filtreleme alt yapısını güçlendirerek altyapısı müsait okullarda erişim hızını 8 Mbps'a çıkarma çalışmalarını sonuçlandırma aşamasına gelmiştir."

YETKİLENDİRME YOK

Bakanlık, çalışmayla bağlantısı olmayan ve Türk Telekom çözüm ortağı olarak kendini tanıtan kişilerin okulları sahte resmi yazılarla, güvenlik ve içerik filtresi olmayan ayrıca uzun süreli taahhüt altında bırakan aboneliklerle yanılttığı duyumları aldıklarını, böyle bir yetkilendirmenin olmadığını belirterek, kurum idarecilerinin bu tür faaliyetlere karşı dikkatli olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber