MEB'den İzmir Valisi Göksu'ya takdir belgesi

Haber Giriş : 08 Mart 2005 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitime katkı ve başarılarından dolayı İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'yu Takdir Belgesi ile ödüllendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitime katkı ve çalışmalarındaki başarılarından dolayı İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'ya Takdir Belgesi gönderdi. Bakan Hüseyin Çelik'in imzasını taşıyan belgeyi, Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Göksu'ya sundu. Vali Göksu, yaptığı açıklamada, İzmir'de Milli Eğitim çalışmalarında büyük bir atılım yaşandığını, bunda sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerin büyük payı bulunduğunu anlattı.

"Yap Okulunu, Yaşat Adını" kampanyasının büyük ilgi gördüğünü ve 2 yılda İzmir'de yapılan 49 protokolle 70 milyon YTL tutarında 1700 derslik kazanıldığını belirten Göksu, ''En pahalı yatırım, insana yapılandır. 18 derslikli bir okul trilyonlara mal oluyor'' dedi. Derslik başına düşen öğrenci sayısında 2006'dan itibaren 30 öğrenci hedefini yakalayacaklarını kaydeden Vali Göksu, "30 mevcuttan yukarıya sınıflarda eğitimde başarı ve verimlilik yakalanamıyor. Bunu da 2006'da başaracağız'' diye konuştu.

Eğitim çalışmalarına katkıda bulunan herkesi ödüllendirdiğini de belirten Göksu, kendisine verilen ''Takdir Belgesi'' ile daha büyük bir doping kazandığını kaydetti. Göksu, İzmir Fen Lisesi'nin bakım ve onarım çalışmaları için sanayici-iş adamı Tonguç Ösen ile protokol hazırlığında olduklarını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber