Oğluna sahip çıkmayan öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2010 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'dan uluslararası bir proje kapsamında kurs için Almanya'ya giden öğrencilerin velileri öğretmenler hakkında hem Milli Eğitim Bakanlığı'na hem de savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Temmuz ayında 3 aylığına Almanya'ya giden Kiremithane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Metal Bölümü öğrencileri, projenin tamamlanmasına daha 45 gün olmasına rağmen dün akşam uçakla Adana'ya geldi. Öğrencilerin velileri büyük umutlarla gönderdikleri çocuklarının orda yaşadıklarını skandal olarak nitelerken, sorumlular hakkında gerekli şikâyetleri yapacaklarını kaydetti.

Almanya'ya üç aylık kurs için giden Metal Bölümü 3. sınıf öğrencisi A.K., kaynakçılık kursu görmek için gittiklerini ancak kendilerine eşlik eden 3 öğretmenin İngilizce, matematik ve ahşap bölümünden olduğunu ifade etti. A.K., sadece bir gün Almanca eğitimi gördüklerini bir gün de bölümleriyle ilgili bir CD izlediklerini daha sonraki günlerde ise sürekli gezdiklerini söyledi.

Öğretmenlerinin çoğu zaman kendilerini yalnız bıraktığını aktaran A.K., "Zaten bizim bölümümüzle ilgili öğretmenimiz gelmedi. Müdürümüzün eşi de bizimle Almanya'ya gitmişti. Bir ara Paris'e gittiklerini duyduk. 3-4 gün kendilerini hiç görmedik. Kaynakçılıkla ilgili hiçbir eğitim almadık." dedi. Kendilerine kaynakçılık kursunu tamamladıktan sonra alacakları belgenin AB ülkelerinde geçerli olacağının söylendiğini ifade eden A.K., "Böyle bir belge yokmuş. Onu da orada öğrendik. Sadece katılım belgesi verilecekmiş." ifadelerini kullandı.

A.K.'nin babası Mehmet K. ise öğrencilerin eğitim amacıyla gittiğini ancak eğitim almadıklarını söyledi. Gitmeden önce öğretmenlerin kendilerine her türlü garantiyi verdiğini belirten Baba Mehmet K, ancak çocuklarının yaşadıklarını duyunca büyük şoka uğradıklarını kaydetti.

Öğretmenlerin yanlarından bir dakika bile ayrılmaması gereken öğrencileri, kendi başına bıraktığını anlatan Mehmet K, "Başta öğretmenler olmak üzere sorumlulardan şikayetçiyim. Bu şikayetimi de hem Milli Eğitim Bakanlığı'na hem de savcılığa ileteceğim. Bunun yanında 75 bin Euro Avrupa Birliği'nden proje için para alınmış. Ayrıca her öğrenciden bin Euro daha aldılar. Ben bu parayı bulmak için kredi çektim. Aldığım asgari ücret. Benim paramı geri versinler." dedi.

Öğretmenlerin emanet ettikleri çocuklarına sahip çıkılmadığını anlatan Mehmet K. "Biz eğitim diye gönderdik sadece CD seyretmişler. Ondan sonra Almanya sokaklarında gezmişler. Biz eğitim diye gönderdik, çocuklar alkol almışlar. Hiç kimse sahip çıkmadığı için sokaklarda gezmişler. Biz öğretmenlere emanet ettik ama sorumlu davranmamışlar. Nasıl olur da bu kadar sorumsuzca ortada bırakılır bu çocuklar. Biz kime güveneceğiz." diye konuştu

Kiremithane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 24 öğrenci 3 öğretmen ve 1 müdürün uluslararası bir eğitim projesi kapsamında Almanya'ya gittikleri ancak kursun açılmaması nedeniyle öğrencilerin alkol alarak sokaklarda dolaştığı basında yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber