DEP eski milletvekili Yurttaş: Demokrasinin önü açılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEMOKRASİNİN ÖNÜ AÇILACAK

Kapatılan DEP eski Milletvekili Sedat Yurttaş, anayasa değişikliğinin Türkiye'de demokrasinin önünü açacağını söyledi.

Anayasa değişiklik paketini bireysel, sosyal ve toplumsal özgürlükler ve askeri yargı alanının daraltılması açısından önemli gördüğünü ifade eden Yurttaş, ?Kürt sorununa çözüm olacak değişiklikler de içerebilirdi? dedi.

Muhalefet partilerinin tutumunu eleştiren Yurttaş, ?Muhalefet, Türkiye'deki değişimlerin önünü kapatmakla kendini görevli hissediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son zamanlarda değişimden yana, Kürtlere de sempatik gelecek bir dil kullansa da esasında değişimin karşısında duran bir mantalitenin savunucusu? şeklinde konuştu.

MHP'nin de Türkiye'deki değişimlerin önünü kapattığını savunan Yurttaş, ?MHP yönetimi, mevcut tabanın düşüncesinin aksine bir tutum sergileyerek, kendini 12 Eylül'ün kalkanı gibi görüyor? dedi.

BDP'nin ise, Ak Parti'nin gündeminden ayrı bir gündem oluşturma çabasında olduğunu vurgulayan DEP eski milletvekili, ?Kanaatimce BDP, kendi yarattığı gündemin merkeze oturması çabasıyla ara bir yerde durarak halkın taleplerine çok da denk düşmeyen bir tercih yapmış. 1991'den bu yana sandıkta geleneksel olarak bir arada duran Kürtlerin oyunu alamayacak diye düşünüyorum? diye konuştu.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber