TESK Başkanı: Her 100 esnaftan 70'i borçlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan'dan esnaf borçlarına yeni bir yapılandırma sözü aldıklarını açıkladı ve durumu bayram şekeri olarak nitelendirirken her 100 esnaftan 70'inin borçlu olduğunu vurguladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan'dan esnaf borçlarına yeni bir yapılandırma sözü aldıklarını açıkladı. Palandöken durumu esnafa bayram şekeri olarak niteledi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in Ankara'da iftarda bir araya geldiği Başbakan'dan, uzun süredir talep ettiği esnaf borçlarına yeni bir yapılandırma sözü alması bayram havasını erken estirdi.

BORÇ STRESİ BİTECEK

Palandöken, bu müjdenin birikmiş borç stresindeki on binlerce esnaf ve sanatkara bayram şekeri tadında bir haber olduğunu söyledi.Maliye, SGK ve Çalışma Bakanlığı'nın ortaklaşa çalışma yaparak yeni bir ödeme planı hazırlayacağını belirten Palandöken, uygulama için bayram sonrası düğmeye basılacağını bildirdi.

70 MİLYAR LİRA...

TESK'in yaptırdığı bir araştırmaya göre esnafın birikmiş borcunun ana parası 30 milyar lira. Bu rakam yüzde 24 faizle ve zamla birlikte 70 milyar lirayı aşıyor. Bu çerçevede her 100 esnaftan 70'inin borcu bulunuyor. Bir başka hesapla da Türkiye genelinde esnaf her 100 liralık gelir vergisi borcunun 47 lirasını ödeyemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber