Sanayi ve ticaret odalarından hiç 'hayır' çıkmadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Eylül 2010 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzbinlerce işyerini temsil eden 81 ilin sanayi ve ticaret odalarını referandum heyecanı sardı. TOBB'un "susun" telkinine rağmen birçok oda meclis kararı alıp sandıktaki rengini belli etti

12 Eylül'de yapılacak referandum için son viraja girilirken iş dünyasını da sandık heyecanı sardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TÜSİAD gibi çatı örgütleri kararlarını net açıklamaktan çekinirken, iş dünyasında rengini belli edenlerin sayısı hızla artıyor. Türkiye'de yüzbinlerce işyerini temsil eden odaların birçoğu, çatı örgütlerinden gelen 'görüş açıklamayın' baskısına rağmen referanduma yönelik renklerini açıkça ortaya koymaya başladı. SABAH'ın ulaştığı ve tamamı TOBB'a bağlı 78 ilin sanayi ve ticaret odası başkanından 30 tanesi odasının meclis kararıyla alınmış resmi görüşünü açıkladı. 48 Oda ise resmi görüş belirtmedi. 9 oda başkanı da odasının değil ama kendisinin referandumda kullanacağı oyun rengini açıkladı.

9 BAŞKAN AÇIKLADI

SABAH'a resmi kararlarını açıklayan 30 odanın tamamı 12 Eylül'deki referandumda 'Evet' oyunu kullanacaklarını duyurdu. Ankete katılan odalardan 48 tanesi resmi görüş vermekten kaçındı. Resmi olarak referandumda 'hayır' oyu vereceğini açıklayan oda ise çıkmadı. Resmi görüş belirtmeyen ancak kendi oyunun niteliğini açıklayan 9 ilin oda başkanından 5 tanesinin oyu 'evet', 4 tanesinin ise 'hayır' olarak belirlendi. SABAH'ın araştırmasına görüş olarak farklılıklar içeren İstanbul ve Ankara dahil edilmedi. Çünkü İstanbul'da Ticaret Odası 'evet' oyu kullanacağını açıklarken, sanayi odası ise görüş açıklamayacağını duyurmuştu. Benzer bir durum Anakara için de geçerli olduğu için bu meslek örgütleri de değerlendirme dışında bırakıldı. Araştırmada Şırnak'ın Sanayi Odası Başkanı'na yurtdışında olduğu için ulaşılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber