Bakan Yazıcı: Memura verdiğimiz zammın bütçeye maliyeti 10 milyar lirayı buluyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur konfederasyonlarıyla oturduğu pazarlıkta Memur-Sen'le yüzde 4+4 ve 80 lira ek ödeme üzerinde uzlaşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ?Memura 2011 için çok iyi zam verdik. Memura verdiğimiz zammın bütçeye yansıması 10 milyar lirayı bulacak? dedi.

HÜKÜMET adına memur konfedarasyonlarıyla masaya oturan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ?2011 yılı için memura çok iyi zam verdiğimizi düşünüyoruz. 2011'de memur yüzde 4+4 zam, 80 lira ek ödeme alacak. Ayrıca aile yardımı gibi ekleri de var. Memura verdiğimiz 2011 zammı, gelecek yılın bütçesine 10 milyar lira ek yük olarak yansıyacak? dedi.

Karar Bakanlar Kurulu'nun

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önceki akşam Ekonomi Gazetecileri Derneği'yle (EGD) gerçekleşen sohbet toplantısının bir bölümüne katılan Hayati Yazıcı, bir soru üzerine, memura zamla ilgili gelinen noktayı şöyle değerlendirdi: ?KESK zaten ilk buluşma sonrasında hep masadan kalkıyor. Kamu-Sen son ana kadar masada kaldı ama mutabakata imza atmadı. Memur-Sen'le mutabakat zabtı imzaladık. Bu aşamadan sonra karar Bakanlar Kurulu'nun. Bakanlar Kurulu'na yüzde 4+4 ve 80 lira ek ödemeyi içeren zam mutabakatını sunacağız. Oradan da karar çıktıktan sonra 2011 yılı bütçesine bunlar yansıyacak.?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ?Memura verilen zam oldukça iyi? yorumu yaparken, Yazıcı şunları dile getirdi: ?Memurumuz 2011 yılında enflasyonun üzerine zam almış olacak. Merkez Bankası, 2011'de enflasyonu yüzde 5.3 öngörüyor. Bizim verdiğimiz zam bunun üzerinde. Ayrıca, 2011 yılı temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşı 1534 liraya yükselmiş olacak. Ek ödemeleri de katınca verdiğimiz zammın oranı yüzde 18'e kadar çıkıyor.?

Bu işi öğrendim

Hayati Yazıcı, ?En az turla tamamladığınız toplu görüşme bu yıla denk geldi. Bunda referandum ortamının bir etkisi var mı?? sorusunu şöyle yanıtladı: ?Referandumla alakası yok. Ben geçen yıl oturumlara başkanlık ettim. Bu görüşmeler uzadıkça, toplu konuşmada tartışma uzuyor. Geçen yıl baktım olacak gibi değil, komisyon kurdurdum. Tartışmaları orada yapıp, varılan kararı önümüze getirlemeliri istedim. Bu yıl sahura kadar süren 4'üncü görüşmede Sayın Başbakanımıza da danışıp yüzde 4+4 ve 80 lira ek ödemeye çıktık. Çoğunluğu temsil eden Memur-Sen'le mutabakat imzaladık.?

Sendikaların dediği olsaydı

Konfederasyonların talepleri ile karşılaştırıldığında, hükümet 4 ile 11.9 milyar lira arasında tasarruf sağlamış görünüyor. Memur-Sen'in talepleri merkezi yönetim bütçesine 14 milyar 33 milyon TL, Türkiye Kamu-Sen'in talepleri ise 21 milyar 985 milyon TL maliyet getireceği hesaplanmıştı.

Maaşlar 7 Eylül'de ödenecek

MEMUR, kamuda görev yapan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personelin eylül ayı maaş ve ücretleri, bayramdan önce, 7 Eylül Salı günü ödenecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla yayımlanan genelgede, aylıklarını personel kanunlarına göre alanlara 15 Eylül 2010'da ödenmesi gereken tüm hak edişlerin, 7 Eylül Salı günü avans olarak ödeneceği bildirildi. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacağı belirtilen genelgeye göre, avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacak. Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacak. Verilen avanslar, Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek, muhasebeleştirilecek. Ödenen avans tutarları, ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber