Gül'den görev süresi açıklaması/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı görev süresi ile ilgili, ''Benim söylediklerim ne ise o baki''dedi.

Gül, resmi ziyarette bulunmak için Bosna-Hersek'e gitti.

Gül, Türk Hava Yollarından (THY) kiralanan özel uçakla 10.55'te Bosna Hersek'e hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer ilgililer askeri törenle uğurladı.

Gül'le birlikte eşi Hayrünnisa Gül ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, akademisyenler, gazeteciler ve 69 iş adamı da Bosna-Hersek'e gitti.


Hareketinden önce Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı açıklamanın ardından bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı'nın görev süresine ilişkin tartışmalar konusundaki sorusunu yanıtladı. Söz konusu gazetecinin, Cumhurbaşkanı'nın görev süresine ilişkin düğümün bir türlü çözülemediği ve bu konuda TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamaları hatırlatarak, son açıklamalar çerçevesinde Cumhurbaşkanı'nın görev süresi konusundaki görüşlerini sorması üzerine Gül, ''Son açıklamalar yeni bir şey değil. Doğrusu benim söylediklerim ne ise o baki. Yeni bir şey eklemek istemiyorum'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber