MHP Yönetimi, konumlarını gözden geçirsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Eylül 2010 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa ülkücüler davasında yargılanan Necmi Rıza Akdinç, ?Rahşan Ecevit'in karşısında kedi gibi duranların gerçek ülkücülere saldırması zavallılıktır? dedi.

12 Eylül 1980 ihtilali ile ülkücü hareketin yeni bir versiyonunun çıkarıldığını öne süren Akdinç, ?Ateş çemberinden geçtik. Hiçbir zaman korkmadık, Allah için mücadele ettik. Vatan-millet düşmanı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da 5 yıldızlı otellerde bakılması ve 12 yaşındaki insanlara camilerin yasaklanmasını sağlayanlar zavallıdır. Ülkücü hareketin başındaki insanların konumlarını gözden geçirmesini istiyorum? diye konuştu.

Tüm darbeciler yargılanmalı

Başta Kenan Evren olmak üzere Tahsin Şahinkaya ve tüm darbecilerin yargılanması gerektiğini ifade eden Akdinç, ?Darbeye teşebbüs dahi edenlerin bundan sonra sivil mahkemelerde yargılanması benim anayasa değişikliğine evet demem için yeterlidir ve milletimizin önünü açacaktır. Ben eski ülkücü olarak değil ülkücü olarak evet diyorum? dedi.

31 gün boyunca işkence gördüm

12 Eylül döneminde askerde olduğunu anlatan Akdinç, askeriyeden alınarak 31 gün boyunca işkence gördüğünü söyledi. Akdinç, şunları aktardı: Ülkücü Derneğin yönetim kurulu üyesi olduğum için Manisa 1. şubede 31 gün boyunca işkencelere maruz kaldım. Benim yanımda bulunan sol görüşlü bir emekli öğretmen vardı. İki kez kendini asmaya kalktı. İsmini vermek istemediğim bir ülkücü arkadaşımız harakiri yaptı. Nezarethaneden mahkemeye çıkarıldığımda ailem gazetelerden öğrendi. Onlar da evde ne kadar kitap varsa korkudan yakmışlar. Askerden döndüğümde de siyasi şubedeki polisler sürekli takip ettiler. Zor günlerdi. Kötü günlerdi. Acısı hala içimizde. Gelecek nesiller bu acıları yaşamasın, darbeye zemin hazırlayan kirli oyunlar bir daha oynanmasın diye referandumda evet oyu kullanacağım.?

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber