Başbakan'dan polislere: Tahriklere kapılmayın!

Haber Giriş : 09 Mart 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polisin sert müdahalede bulunduğu İstanbul'daki eylemleri provokasyon olarak nitelendirdi. Erdoğan, kamu görevlilerini daha hassas olmaya davet etti. Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı. Erdoğan İstanbul'da önceki gün kadınlar tarafından yapılan gösteride güvenlik güçlerinin zor kullanmasına atıfta bulundu ve ?Kamu görevi yapan herkesi öncelikle toplumsal sorumluluğun bilincinde olmaya davet etti. Erdoğan, bu tür olaylarda polisin provokasyonlara karşı çok ama çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Yasal ayrımcılık yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart dünya kadınlar gününde ayrımcılıkla ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan kadına karşı cinsiyet ayrımcılığı yapmanın ırkçılıktan daha ilkel bir durum olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye'de kadınlar siyasi ve hukuki haklarını pek çok batı ülkesinin kadınlarından daha önce elde ettiğini hatırlatarak, bu bağlamda Türkiye'nin kurumlaşmış bir cinsiyet ayrımcılığından söz edilemeyeceğini kaydetti. Türkiye'de siyasi haklar açısından kadınların önünde hukuki bir engel olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, bürokraside özellikle kariyer mesleklerdeki kadınların oranının pekçok batı ülkeleriyle kıyaslanabilir durumda olduğunu söyledi.

Aileyi korumalıyız

AK Parti olarak bizim hedef noktamızda aile, aile kurumu vardır. Bizim aile kurumumuz, değerlerimizden, tarih kökünden aldığı güçle muhafazakar bir anlayışa dayalıdır. Bunu, bu şekilde korumak durumundayız. Eğer aile yapımız sarsıntı geçirecek olursa geleceğimiz tehlikededir. Aile yapımızı sağlam temeller üzerine kuruyor, örfüyle, adetiyle, kültürüyle, değerleriyle bunu sürekli olarak besliyorsak, bilesiniz ki gelecek Türkiye'nindir, Türk milletinindir. Hepinizin bu konularda azami duyarlılığa sahip olduğunu bildiğim halde, bir kez daha huzurlarınızda bütün milletimizi her tür ayrımcılığa karşı hassasiyete çağırıyorum.''

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber