MHP, marjinal sol ile CHP'nin peşine takılarak ?hayır' kampanyası başlattı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP TABANININ YÜZDE 25'İ ?EVET'Çİ

Ülkücüler Pazartesi günü MHP'yi son kez uyaracak!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucular Kurulu üyesi Naci Meriç, referandumda parti tabanın en az yüzde 25'inin ?evet´oyu kullanacağını söyledi. Meriç, ?Genel seçimlerde MHP büyük oranda oy kaybedebilir. Referandumda tabanın en az yüzde 25'i evet oyu kullanacak. Bu yüzde 25 genel seçimlerde de sandığa yansırsa gerisini siz düşünün? diyerek MHP'yi zor günlerin beklediğini belirtti. Pazartesi günü Ankara'da ülkücüler ile bir araya gelerek MHP'yi son kez uyaran bir deklarasyon yayınlayacaklarını vurgulayan Meriç, ?Biz son sözümüzü söyleyeceğiz. Gerisi Genel Merkez yöneticilerinin bileceği iş? dedi.

MHP'nin ?ret'çi cephede yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Parti ile aramızda büyük bir görüş ayrılığı başladı. MHP marjinal sol ile CHP'nin peşine takılarak ?hayır' kampanyası başlattı. Bu durum ülkücü tabanı temelden sarstı. ?Evet' oyundan yana taraf olan ülkücülerin merkez yönetimi tarafından ?hain' ilan edilmesi ise ipleri kopma noktasına getirdi. Çünkü ülkücüler bedel ödedi ve acılar çekti. Bu acıların hesabının sorulmasını istemek en tabi hakları. Birileri istiyor diye sandığa gidip ?hayır' diyecek kadar onursuz değiliz.

MHP bu uyarıları dikkate almayabilir. Peki, parti yöneticilerinin üslubunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkücüleri kırmak ve üzmek hatta inkâr etmek MHP'ye yakışmadı. Ancak biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye kararlıyız. Bizim doğrularımız MHP yönetimine yanlış gelebilir. Ancak onlar bizim dostlarımız ve onların yaptıkları yanlış bizi derinden üzmektedir. Kaygımız ?Hayır' kampanyası başlatan MHP'nin tabanı karşısına almasının sonucunun sandığa yansımasıdır. Genel seçimlerde MHP büyük oranda oy kaybedebilir. Referandumda tabanın en az yüzde 25'i evet oyu kullanacak. Bu yüzde 25 genel seçimlerde de sandığa yansırsa gerisini siz düşünün. Bu üslup en fazla kendilerine zarar veriyor. Biz Pazartesi günü son kez MHP'yi uyaracağız. Ülkücü arkadaşlar bir araya gelerek bir deklarasyon yayınlayacağız. Bu bizim referandum ile ilgili son sözümüz olacak. Gerisi Genel Merkez yöneticilerinin bileceği iş.

?Evet? gerekçeniz nedir?

Bu anayasa cunta ürünüdür. Cunta anayasasını savunmak ülkücülerin işi değildir. Sonra yapılan değişikliklerin hiçbiri ülkücülerin karşı koymasını gerektiren cinsten değil? Ülkücüler nasıl olur da darbecileri koruyan geçici 15. maddenin kaldırılmasından rahatsız olur. O darbeciler değil miydi ülkücü hareketin üstünden silindir gibi geçen? Cezaevinde yaşanan işkenceler, yargısız infazlar ve kara Eylül ile karartılan hayatlar. Elbet o günlerin hesabı sorulacak. Biz isterdik ki hesap sormak için ilk adımı MHP atsın. Ama olmadı. Olmadı diye değişikliklere karşı çıkmak çok yersiz olur. Biz olaya siyaset üstü bakıyoruz. Bu bilinçle hareket ederek 12 Eylül Darbe Anayasası'nın kısmen de olsa değişmesine ?evet' demeyi görev olarak görüyoruz.

Referandumda oylanacak olan değişiklikleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Değişiklik paketinde yer alan düzenlemeler darbe anayasasında delikler açtığı gibi, yargıda önemli reformları beraberinde getiriyor. YAŞ kararları ile sorgusuzca ordudan atılan maneviyatçı subaylara savunma hakkı tanıyor. HSYK ve Anayasa Mahkemesinin yapısını gelişmiş ülkelerin standartlarına getiriyor. Kısacası değişiklikler ile üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz. Demokratik standartların ve hukuk devleti anlayışının yükseltilmesine ?hayır' diyecek değiliz. Şehitlerimiz ve gazilerimizi her alanda avantajlı duruma getirecek ve çocuk istismarının önüne geçilmesi için atılan adımları da fazlasıyla önemsiyorum.

Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber