Gönül: Tek tip askerlik konusu Bakanlar Kurulu'na sevk edilecek aşamaya gelmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 19:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yeni Genelkurmay başkanı Işık Koşaner'in açıklamalarıyla gündeme gelen tek tip askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül muğlak konuştu. "Tek tip askerlik konusu Bakanlar Kurulu'na sevk edilecek aşamaya gelmedi." diyen Bakan Gönül, tek tip askerliğin belki uygulamalarda adaleti sağlayacağını, ancak ayrı ayrı askerliklerin ihdasının gerekçelerinin ortadan kalkıp kalmadığına da bir bakmak gerektiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD)'ı ziyareti sırasında tek tip askerlik konusunda gazetecilerin soruları ile karşılaştı. Yeni Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in açıklamalarıyla gündeme gelen tek tip askerlik konusunda son durumu soran gazetecilere Bakan Gönül, tek tip askerliğin epeydir

çalışılan bir konu olduğunu ifade etti. Çok fazla değişik askerlik hizmeti yapma şekli olduğunu hatırlatan Bakan Gönül, "Dövizli askerlik, kısa dönem askerlik, yedek subaylık gibi daha pek çok şekilleri olan askerlikleri teke indirebilir miyiz? Çünkü geliş celpleri ayrı, terhisleri ayrı, istihkam yerleri ayrı, vs. uzun boylu bir çalışma yapıldı. Genelkurmay'da bu çalışma belli bir yere kadar geldi, ama henüz Bakanlar Kurulu'na kanun tasarısı haline gelemedi." dedi.

Bakan Gönül, tasarıyla ilgili bütün bakanlıkların görüşünün alınması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti: "Tabi tek tip askerlik haline gelmesi uygulamalarda belki adaleti, eşitliği sağlayacak. Belki daha kolaylık olacak, ama bu ayrı ayrı askerliklerin ihdasının gerekçeleri ortadan kalktı mı ona da bir bakmak lazım. Bütün bakanlıkların görüşleri alınacak ve Bakanlar Kurulu'na sevk edilecek. Henüz bu aşamaya gelmedi."

Bakan Vecdi Gönül, bedelli askerlik konusunda şu an için umut olmadığını, bu yüzden bugün için beklenti içine girilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber