'Özürlü ve yaşlı bakıcıları yetiştirilecek'

Haber Giriş : 09 Mart 2005 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) tarafından yapılan projeyle "Özürlü ve Yaşlı Bakıcısı" yetiştirilecek. Projede 300'e yakın vasıfsız elemanın istihdamı amaçlanırken, projenin finansal desteğini Avrupa Birliği (AB) sağlayacak.

AB tarafından desteklenen projeyle engelli ailelerinin ve engellilerin en büyük ihtiyacı olan 'Özürlü ve Yaşlı Bakıcısı" yetiştirilecek. Özellikle AB entegrasyon sürecinde nitelikli ve vasıflı işgücünün yetiştirilmesini amaçlayan projeyle özürlülük ve yaşlılık alanında bakım, tedavi ve eğitim konusunda uzman personeller yetiştirilecek. Gelişim psikolojisi, çocuk psikopatolojisi, özbakım, kişilerarası iletişim, materyal hazırlama vb. konularda lisans düzeyinde eğitim alacak kursiyerler, özürlülere ve özürlü ailelerine eğitim, sağlık, çalışma ve sosyal alanlarda karşılaştıkları problemlerde destek olacaklar.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim ve Sağlık Vakfı (MESEV) ile Bundesegantur Fur Arbeıt'ın iştirakçi kurumlar olarak katıldıkları projeye Avrupa Birliği (AB) finansal destek verecek. Özürlülük alanında AB standartlarında bir adım olarak değerlendirilen projeyle 300'e yakın vasıfsız eleman, AB düzeyinde aylık bir mesleki eğitimle istihdam imkanına kavuşacak. Ayrıca proje sonunda kursa katılıp 'Uzman Personel' sertifikası alan kursiyerler, AB ülkelerinde de çalışma imkanı bulabilecekler.

Özürlülerin eğitim, sosyal ve iş hayatına daha aktif katılımını amaçlayan master planı çerçevesinde Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanacak olan ve geçtiğimiz Şubat ayında başlayan proje 1 yıl sürecek.

Şubat'ta başlayan başvurularda zaman sınırlaması olmazken, kursiyerler için düzenlenecek kurslar 2 aşamalı olacak ve isteyen herkes başvuruda bulunabilecek. Başvurular "ÖZEV Fatih Caddesi Güçsüzler Yurdu Bahçesi Tepebaşı-Keçiören-Ankara" adresine yapılabiliyor. iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber