DP'li belediye başkanı 'evet' için partisinden istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Partili (DP) Karatlı Belediye Başkanı Faik Okumuş, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumunda partisinin 'hayır' oyu kullanmasını protesto etmek için istifa ettiğini açıkladı.

İstifa gerekçesini "Partimle fikirlerim uyuşmadı" şeklinde açıklayan Başkan Okumuş, "Benim kasabamda tabanım AK Partili olduğundan komple evet diyorlar. Biz de bu sivil anayasaya kasabalım ve çevrem olarak evet diyeceğiz." dedi.

Kısır çekişmelere karşı olduğunu ve referandumda 'evet' diyeceğini ifade eden Okumuş, "Demokrat Parti'nin bu konularda biraz dengeli durması gerekiyordu. Şimdi kendisini biraz dağıttı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir amacı var, o tabi ki hayır diyecek. BDP'nin kendine göre hesapları var, hayır diyecek. MHP ve DP neden hayır diyor, ben bunu anlayamadım. Bu sebeple de Demokrat Parti'den istifa ediyorum. İstifa için herhangi bir baskı yok. Şu anda belediye başkanlığı görevime bağımsız olarak devam edeceğim. 12 Eylül referandumunda yönetimim ve kasabam olarak 'evet' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Başkan Okumuş, kasabada toplam 2 bin 300 seçmen bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber