Gül: Müzakereler için hazırlık yapıyoruz

Haber Giriş : 09 Mart 2005 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'nin 3 Ekimde başlayacak AB ile müzakere sürecini en iyi şekilde geçirebilmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Gül, Türkiye'nin AB sürecinde bundan sonra atılacak adımlara ilişkin geçen hafta TÜBİTAK ile başladığı temasları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) ziyaret ederek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaklaşık bir saat görüştü.

Abdullah Gül, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, 17 Aralıkta Brüksel'de alınan Türkiye ile müzakerelerin başlaması kararıyla birlikte yeni bir dönem başladığını belirterek, bu süreci de kendi içinde 3 Ekim öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmanın mümkün olduğunu söyledi.

Gül, müzakerelerin başlamasından önce yapılması gereken işler, hazırlıklar ve çıkarılması gereken yasalar bulunduğuna işaret etti ve TOBB'u bu hazırlıklar çerçevesinde ziyaret ettiğini, aynı şekilde YÖK'e de ziyarette bulunacağını kaydetti.

"Türkiye'nin proje kapasitesinin geliştirilmesi gerekiyor" diyen Gül, bilim ve teknoloji alanlarında AB'nin 7. çerçeve programını kabul edeceğini ve Türkiye'nin de bu programa 100 milyon avro ile katılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, ayrıca yüz binlerce sayfa tutan AB müktesebatının tercümesi konusunda da TOBB ile işbirliği yapacaklarını belirterek, TOBB'un uzman sayısını artıracağını da söyledi ve "Bu süreci Türkiye olarak en başarılı şekilde geçirmek için hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber