GATA'ya ağır suçlama

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Eylül 2010 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DANIŞTAY DAVASI TANIĞI SAĞLAM'DAN

İkinci ifadesinde Seyfi Oktay ve HSYK aracılığıyla kendisine zarar verilmek istediğini anlatan tanık Aysel Sağlam, ?eşi ve annesinin GATA'da yanlış tedavi sonucu öldürüldüğünü? iddia etti

HELİN ŞAHİN İSTANBUL

Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan'ı teşhis eden ve saldırıdan önce Arslan'ın yanında başka kişilerin de bulunduğunu belirten tanık Aysel Sağlam, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ikinci kez ifade vererek Ergenekon mağduru olduğunu anlattı. Sağlam, ?'Alparslan Arslan'ı teşhis ettim. Polis birçok kişinin fotoğrafını gösterdi ama teşhis edemedim. Susturulmadım. Ergenekon mağduruyum'' dedi. Sağlam, GATA hakkında ise şok iddialarda bulundu.

DİĞER ŞAHISLARI TANIYAMADIM

Danıştay tetikçisi Ergenekon sanığı Alparslan Arslan'ı teşhis eden ?tanık' Sağlam, hakkında çıkan ?'Susturulmak istendi'' iddialarını yalanladı. Sağlam, 24 Haziran'da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ?'Kimse bana baskı yapmadı'' diye yeniden ifade verdi. Saldırıdan sonra tetikçi Arslan'ın yanı sıra birçok kişinin resminin emniyette kendisine gösterildiğini anlatan Sağlam, ?'Arslan'ı teşhis ettim. Diğer şahısları tanımadım'' dedi.

SEYFİ OKTAY ZARAR VERMEK İSTİYOR

Danıştay saldırısı davasının tek tanığı olan Aysel Sağlam, Ankara Emniyeti'ndeki verdiği ikinci ifadesinde hem Ergenekon şüphelisi eski Adalet Bakanı SEyfi Oktay hem de GATA hakkında suçlamalarda bulundu. Sağlam ?'Birileri eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve HSYK üyeleriyle işbirliği yaparak hukuku kullanarak bana zarar vermek istiyor. Maddi ve manevi çöküntü içindeyim? dedi.

SUÇ DUYURUSUNA HAZIRLANIYOR

Danıştay'da hiçbir zaman görev yapmadığını anlatan Aysel Sağlam ?Ben Danıştay binasında hiç görev almadım. Yıllarca TSK'da ve Genelkurmay bünyesindeki GATA'da öğretim görevliis olarak çalıştım. JİTEM ve Ergenekon mağduru bir eğitimci olarak aile bireylerim olan annem ve eşimin GATA'da yanlış tedavi uygulanmak suretiyle öldürülmüş olduklarını öğrendim. Bununla ilgili ilgili yerlere suç duyurusunda bulunacağım'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber