Yargı milletin ön bahçesi olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın yapılacak referandum öncesi İstanbul'da halkla buluştu. Camiye seçim otobüsüyle geldiği için MHP liderinin eleştirilerine hedef olan Erdoğan, 'Sayın Bahçeli, camiye siyaset sokmak, caminin içinde bu konuşmayı yapmaktır. Biz dışarıda bu konuşmayı yapıyoruz'' dedi. Arnavutköy'de gittiği cuma namazı çıkışında vatandaşlara seslenen Erdoğan, anayasa paketinin kabul edilmesinin ardından yargının milletin ön bahçesi olacağını söyledi.

Erdoğan, şunları söyledi:

- Biz sizi biliriz. Gerek Sayın Moğultay gerekse Oktay, 3 bin kişiyi yargıya doldurdular. Sayın Moğultay'ın televizyon bantlarını dinledik. Ne diyor? 'Kendi kadromuzu oraya yerleştirmeyeceğiz de MHP'lileri, Refah Partilileri mi dolduracağız?' Kadere bak ki MHP bunların peşine takıldı. Biz yargıda kimlerin nasıl ön bahçe, arka bahçe olduğunu biliriz ama diyoruz ki burada bir gerçek var. Nedir o gerçek? Kararınızı açıklarken ne diyorsunuz? 'Türk milleti adına...' İşte biz sizden bunu istiyoruz. Madem ki 'Türk milleti adına' diyorsun, o zaman milletin ön bahçesi olmaya mecbursun.

- Kılıçdaroğlu, 'Başörtü sorununu ben hallederim' diyor. Ben de diyorum ki, bugünden tezi yok Meclis'e müracaatı yap. Biz de yollarına gül dökelim, gül. Biz vagon olalım, sen lokomotif ol, yeter ki gel bu işi halledelim.

Org. Başbuğ'a madalya yolda

30 Ağustos'ta emekli olan eski Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'a da madalya gündemde. CNN Türk'te konuşan Erdoğan, Başbuğ'a madalya verilmesi konusunda olumsuz bir tavrın bulunmadığını belirterek, 'Referandum çalışmaları sebebiyle konunun değerlendirmesi yapılamadı' dedi. Erdoğan, YÖK'ün yapısının değiştirilmesinden yana olduğunu da söyledi.

Dalgalar durulacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumda herkesin oy hakkını kullanmasının önemine değindi ve 'Bütün vatandaşlarımızın doğuda, batıda, her tarafta bu görevini yapması lazım' dedi. Gül, cuma namazı için Tarabya Köşkü'nden çıkarken, kapıda bekleyen çocukları görünce yol üstünde durdu. Çocuklarla toplu fotoğraf çektiren Gül, 'Bayramın tadı bunlarla birlikte oluyor' dedi. Habercilerin tek tek elini sıkarak bayramlaşan Gül, 'Bugün hava biraz rüzgarlı' deyince bir gazeteci 'Deniz de dalgalı' diye karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Gül, bunun üzerine 'Durulacak. Dalgalar bazen artar, bazen durulur' dedi. Gül, referandumun hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu: 'Herkes görevini yapacak. Herkesi görevini yapmaya çağıracağım.'

Levent ALBAYRAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber