Sendikada kadın hakları isyanı

Haber Giriş : 10 Mart 2005 06:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası'nın (Diyanet-Sen) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önceki gece düzenlediği program, sendikacı kadınların sendikalarına isyanına sahne oldu. Programın açılışında konuşan Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Necla Güler, sendikasında kadın ayrımcılığı yapıldığını belirterek Memur-Sen'i kınadığını açıkladı. Kocatepe Konferans Salonu'ndaki programda sendikanın karar organlarına özellikle kadın üye alınmadığını söyleyen Güler'i, Memursen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve sendikanın diğer erkek yöneticileri şaşkınlıkla izlediler. Güler, il yönetimlerine 1 veya 2 göstermelik üye alındığını belirtirken, üst düzey karar mekanizmalarında kadınlara yer verilmemesini bir "kandırmaca" olarak nitelendirdi.

AB sürecinde çok önemli yasal değişiklikler yapıldığını belirten Güler, "Hükümetin bu yeniliklere bir yenisini daha ekleyerek, kadın milletvekilliği için partilere kota uygulaması getirmesini istiyoruz" diye konuştu. Başörtüsü yasağının da kadınlarını evlerine kapatan çağdışı bir uygulama olduğunu belirten Güler hükümete bu konuda da engelleri kaldırması için çağrıda bulundu.

Aksu: Eksikliği kabul ediyorum

Memursen Başkanı Ahmet Aksu ise Güler'in çıkışını takdirle karşıladığını ve kendisini mücadelesinde desteklediğini belirtti. Konfederasyon yönetiminde asgari 3 bayan üye bulunmasını hedeflediğini söyleyen Aksu şöyle konuştu: "Sağlık-Sen'in Tunceli il başkanı bayan. Bu çok güzel birşey ama sayıyı daha artırmamız lazım. Hatta sadece sendikalarda değil tüm sivil toplum kuruluşlarında kadınları daha etkin hale getirmeliyiz" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber