Yatılı 450 bin öğrenci kahvaltıyı 'açık büfe' yapacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Eylül 2010 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Birkaç yıldır lise pansiyonlarında pilot olarak uygulanan açık büfe kahvaltı bu yıldan itibaren tüm pansiyonlarda zorunlu hale getirildi.

Bakanlık, 'öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak' ve 'öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak' amacıyla 'Pansiyonlu Okullarda Açık Büfe Projesi' adıyla yeni bir proje başlattı.

Öğrenciye istediği yiyeceği porsiyon kısıtlaması olmadan seçme imkânı verecek proje ile ülke genelindeki pansiyonlu okullarda öğrenim gören yatılı öğrencilere yiyebilecekleri kadar alma alışkanlığı kazandırılacak. 'Çöpe dökülen yiyecekleri azaltarak okul bütçesine ve ulusal bütçeye katkı sağlanması' da amaçlanan proje ile pansiyonlu okullardaki öğretmen, yönetici, mutfak personeli gibi çalışanlara açık büfe eğitimi de verilecek. Açık büfe ile kahvaltıya gitmeyen öğrenci sayısının azalması bekleniyor. Açık büfede peynir ve zeytin çeşitlerinin yanında yumurta, bal, reçel gibi yiyecekler yer alacak. Kahvaltıda en az 8-10 çeşit yiyecek verilecek. Belli aralıklarla özellikle hafta sonları yöresel kahvaltı çeşitlerinin verilmesine dikkat edilecek. Teşvik için kahvaltıda çorba da verilebilecek. Her hafta öğrencilerin yörelerinde çok sevdikleri bir veya iki çorba çeşidi büfede yer alabilecek. Hafta sonlarında kahvaltı için ayrılan zaman daha uzun tutulacak. Hafta sonlarında diğer yiyeceklerin yanı sıra poğaça ve börek çeşitleri de çıkarılacak. Yumurta, haşlamanın yanı sıra, menemen, sahanda yumurta ve omlet şeklinde de verilecek. Mevsimlere göre taze sıkılmış meyve suyu, kavun, karpuz, domates, salatalık gibi meyve ve sebzeler de öğrencilere sunulacak. Projenin uygulanmasında öğrencilere memnuniyet anketi yapılarak, görüşler doğrultusunda değerlendirmeler yapılacak.

İBRAHİM ASALIOĞLU ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber