Boykota engel olamayan terör örgütünden okula molotof/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2010 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Mersin'de referandum için oy kullanılan bir okul ile önündeki iki araca molotof kokteyli atıldı.

(AA) - Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na gelen küçük bir grup, vatandaşlar oy kullandığı sırada molotof kokteyli attı. Molotof kokteyllerinden biri okulun bahçesine diğeri de giriş kapısının önüne düştü. Okulda herhangi bir zarar meydana gelmedi.

Gruptakiler ayrıca okul önünde bulunan 33 RK 288 plakalı kamyonet ile 33 EH 733 plakalı otomobile de molotof kokteyli attılar, bir ekmek satış kulübesine de zarar vererek kaçtılar. İtfaiyenin müdahale ederek söndürdüğü araçlardan biri kullanılamaz hale geldi, diğeri ise kısmen yandı.

Bu arada Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Hatice Uluğ İlköğretim Okulu da zaman zaman taşlandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin okul çevresinde aldığı önlemler sürüyor.


ŞIRNAK'TA HALK OYLAMASINDA BİR GÖZALTI

(AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk oylamasında oy kullanan vatandaşların isimlerini aldığı gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

Konak Mahallesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda oy kullanan kişilerin isimlerini not ettiği gerekçesiyle bir kişi görevli polislerce gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BEYOĞLU'NDA OKULA MOLOTOF

(DHA) - Beyoğlu'nda bir okulun önüne gelen terör örgütü PKK yandaşı bir grup, okulun camından içeriye molotof kokteyli attı.

Şans eseri ahşap sıraların bulunmadığı bir yere düşen molotof kokteyli kendilğinden sönerken, yaklaşık 20 kişilik grup, cadde üzerindeki otobüs durağının camıyla, okulun bazı camlarını taşlarla kırdı.

Piyalepaşa Mahallesi'nde bulunan İstanbul Tacaret Odası Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulu önüne gelen bir grup, terör örgütü PKK lehine slogan attı. Daha sonra okul önündeki otobüs durağının camlarını kıran grubun sonraki hedefinde ilköğretim okulu vardı. Gruptakiler bir yandan okulun camlarına taş atarken, iddiaya göre maskeli bir grup üyesi de yanında getirdiği moloıof kokteylinin fitilini ateşliyerek okulun camından içeriye attı. 3'üncü kattaki sınıflardan birine düşen molotof kokteyli, şans eseri boş bir yere düşünce sıraları tutuşturmadı. Aynı sırada okulun alt tarafında da bir patlama meydana geldi. İddiaya göre ses bombası olduğu belirtilen bombayı grup içerisinden okulun alt tarafına giden bir kişi attı. Çevrede panik yaşanırken, patlama nedeniyle olay yerine itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Polisin gelmesiyle şahıslar olay yerinden kaçtı.

MERSİN'DE OY KULLANILMASINI ENGELLEMEK İSTEDİLER

(AA) - Mersin'de halkın sandık başına gitmesini engellemek isteyen gruplar izinsiz gösteri düzenledi.

Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi'nde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruplar, farklı noktalarda izinsiz gösteri düzenlemek istedi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyarılarına rağmen eylem yapmakta ısrar eden gruplara polis ekipleri müdahale etti.

Polise taş atan, yolu çöp konteynerleriyle kapatmaya çalışan grupları polis, gaz bombası atarak dağıtmaya çalıştı.

Şevket Sümer Mahallesi'nde oy kullanılan Hatice Uluğ İlköğretim Okulu'nu taşlayan grup, maddi hasara neden oldu. Göstericilerin okula oy kullanmak üzere gelen vatandaşları tehdit etmesi üzerine, oy kullanmak isteyenler gruplar halinde Önleyici Hizmetler ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından oluşturulan polis kordonu eşliğinde okula getirildi. Oylarını kullanan vatandaşlar yine kordon eşliğinde evlerine götürüldü.

Bu arada, polis kordonunda evlerine götürülen vatandaşlar, bazı gruplar tarafından yuhalanıp taşlandı.

Oy kullanan bazı vatandaşların darbedildiği gözlendi. Bazı vatandaşlar, bıçak zoruyla oy kullanmamaları yönünde tehdit edildiklerini öne sürdü.

Mahallede izinsiz gösterilerin devam ettiği, güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

HAKKARİ'DE TEHDİT

(CİHAN) - Askeri operasyonların artması ve 9 PKK'lının öldürülmesi gerekçesiyle günlerdir protesto gösterilerinin yaşandığı Hakkâri'de halkın sandığa ilgi göstermediği gözleniyor.

Sabah saatlerinde güvenlik görevlileri dışında neredeyse oy kullanan olmadı. Hakkâri şehir merkezinde esnaflar da kepenklerini açmazken vatandaşların evlerinden çıkmaması dikkat çekti. Sandıkların bulunduğu okulların bahçesinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Bir gece öncesinde evleri tek tek dolaşan bazı şahısların halkı tehdit ettiği belirtildi.

OKULA ATILAN İKİ SES BOMBASI ŞANS ESERİ PATLAMADI

(İHA) - Diyarbakır merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesinde bulunan Süleyman Nazif İlköğretim Okulu bahçesine oy kullanma işlemi sırasında atılan iki ses bombası paniğe neden oldu. Olayda, şans eseri ses bombaları patlamadı.

Diyarbakır'da sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi nedeniyle okullarda geniş güvenlik önlemi alındı. Merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi Üçok sokakta bulunan Süleyman Nazif İlköğretim Okulu bahçesine oy kullanma işlemi sürdüğü sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından iki ses bombası atıldı. Ses bombasının atılması ile kısa süreli bir panik yaşanırken teladüf eseri ses bombaları patlamadı. Ses bombalarının el yapımı olduğu öğrenilirken olay yerine gelen bomba imha uzmanları

tarafından dikkatlice alınıp incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan emniyet ve jandarmaya ait helikopterler kent merkezinde alçak uçuş yaparak şehir merkezindeki tüm cadde ve sokakları havadan kontrol ediyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber