Batman'da 4 kişiyi PKK'nın öldürdüğü belirlendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2010 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da aralarında HEP eski İl Başkanı Salih Özdemir'in de bulunduğu 4 kişinin öldüğü saldırıyı, PKK'nın yaptığı belirlendi. Valilik, otomobilin mayına çarpması sonucu 4 kişinin öldüğü bölgede bulunan boş kovanların balistik incelemesiyle, silahın daha önce de PKK'lı teröristlerin Gercüş İlçesi'nde 1 eri şehit ettiği, 3 askeri yaralandığı saldırıda da kullanıldığının belirlendiğini açıkladı.

Batman'da 31 Temmuz gecesi merkez Demirbilek Köyü'nde Güney Raman petrol bölgesindeki PKK'lı teröristlerin saldırısında yangın çıktı. Alevleri görünce anız yangını zannederek bölgeye giden Demirbilek Köyü Muhtarı ve İHD Batman eski Başkanı Sadi Özdemir, ağabeyi HEP eski yöneticisi Salih Özdemir, kardeşi Sofi Özdemir ile Batman Barosu eski Başkanı Sedat Özevin, bulundukları otomobilin mayına çarpması sonucu hayatlarını kaybetti.

Batman Valiliği, olay yerinde ayrıntılı yapılan incelemede 7.62 mm çapında Kalaşnikof tüfeğe ait 19 boş kovan bulunduğunu ve bu kovanların Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'nda balistik incelemeye alındığını belirtti. Valilik, boş kovanları atan silahın 6 Temmuz 2010 tarihinde Batman'ın Gercüş İlçesi Vergili Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yakın emniyet tepesine bölücü terör örgütü tarafından yapılan ve 1 erin şehit edilmesi, 3 güvenlik görevlisinin de

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber