Memur-Sen yeni anayasa istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2010 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandum konusunda milletin sorumluluğunu 12 Eylülde yerine getirdiğini belirterek, milletin vekillerinin de 1 Ekimden itibaren milletin talimatının gereğini yapma azmiyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, referandum sonuçlarına katkıda bulunanlara ve bu süreçte gayret gösteren Memur-Sen üyelerine teşekkür etti.

Milletin Anayasa değişikliğine ''evet'' diyerek kendisinin ve ülkesinin geleceğini değiştirdiğini vurgulayan Gündoğdu, milletin, geleceğin yol haritasını çizme ehliyetinin, yetkisinin kendisinde olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Yapılan değişikliğin Anayasa metnine ilişkin yazısal değişiklik olmaktan çıkarılıp, demokrasi ve özgürlüklere ilişkin yapısal değişikliğe dönüştürülmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, ''Bunun yöntemi bellidir: Anayasa değişikliğinin ekimde açılacak olan TBMM'nin en büyük ve öncelikli sorumluluğu budur. Millet sorumluluğunu 12 Eylülde yerine getirdi, milletin vekilleri de 1 Ekimden itibaren milletin talimatının gereğini yapma azmiyle hareket etmelidir'' dedi.

''Geçmiş dönemlerin kirlerinin 12 Eylül 2010'da temizlendiğini'' söyleyen Gündoğdu, ''13 Eyülden itibaren ise geleceğimizi birlikte şekillendirmenin telaşı içerisinde olmalıyız. Bunun ilk adımı olarak, Anayasa değişikliği paketinin gerektirdiği ikincil mevzuat çalışmalarıyla eş zamanlı olarak yeni anayasa çalışmalarına başlamalıyız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber